Afbeelding
Foto: Ad van de Riet

Nieuwe gezichten bij Carnavalsmiddag voor ouderen

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Vriendengroep Sjaspatat en hun aanhang ‘de Pieterpadters’ gaan het komende carnaval de dinsdagmiddag feestelijk invullen voor leden van de bond van Ouderen (KBO). De KBO bestaat dit jaar 65 jaar. 

“Het is fijn dat deze groep bereid is gevonden om de ontstane leegte te willen invullen. We zijn er blij mee en hopen op een volle zaal”, aldus de bestuursleden Jan Aarts en Kees Verkooijen. 

“Onze ouderen zullen gaan genieten van een voorstelling die ongeveer anderhalf uur zal duren en L’Amazuur zal voor en na de voorstelling en tijdens de pauze het geheel compleet maken met hun muzikale klanken zodat wij even kunnen rusten. Het is een programma met sketches en natuurlijk zitten er ook veel liedjes in” zegt Frieda van Kuijck. 

Fanatiek aan de slag

“Tijdens een gezellig samenzijn met natuurlijk een biertje en een wijntje, kwam het idee op de proppen om de ouderenmiddag nieuw leven in te blazen. Iedereen was gelijk enthousiast en vanaf september zijn we fanatiek aan de slag gegaan. Teksten werden gemaakt, muziek is uitgeschreven en de muzikanten onder ons clubke hebben de instrumenten (weer) tevoorschijn gehaald. Voorlopig is het een eenmalige voorstelling. Maar als het publiek enthousiast gaat zijn, kunnen er zomaar meerdere carnavalsmiddagen volgen”, zegt Frieda. 

Motto: Goed Gemutst

De middag heeft als motto meegekregen: Goed Gemutst. Ook het publiek wordt verzocht goed gemutst (met een brede glimlach) naar de Koutershof te komen. 

Als je dan Bart Haast in je club hebt zitten is het niet moeilijk om te bepalen wie de regisseur voor de middag zal zijn. Bart moet proberen de spelers uit hun comfortzone te krijgen want niet iedereen is het gewend om op het podium te staan. 

“We hebben samen al veel leut gehad en het zou fijn zijn als we ons plezier kunnen overbrengen aan de ouderen van ons dorp. En ach… het hoeft allemaal niet perfect te zijn”, zegt Frieda.

Ouderen die willen gaan genieten van de carnavalsmiddag kunnen zich voor 15 februari aanmelden via het opgaveblad in de ONS van de KBO.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief