Een trotse Joris met de wisselbeker
Een trotse Joris met de wisselbeker Foto: CorsoQuiz

Joris Jochems wint CorsoQuiz

Sport en vereniging

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag heeft Joris Jochems de jaarlijkse CorsoQuiz van Buurtschap Poteind op overtuigende wijze gewonnen. In de spannende finale was hij Koen Roelands, Ruben van Hassel en titelverdediger Joeri Sannen te slim af.

De zaal van Café Neefs zat weer vol met corsoliefhebbers die in duo’s deelnamen aan de zeventiende editie van de CorsoQuiz. Alleen voor de zestien beste deelnemers was er plaats in de kwartfinales. Onder leiding van quizmaster Corné van de Klundert plaatsten de beste acht zich vervolgens voor de halve finales, waarna de vier overgebleven kandidaten de strijd beslisten in de spannende finale. 

Joris Jochems stond al vaker in de finale maar had nog niet eerder gewonnen. Door corsokennis en tactisch spel trok hij deze keer wel aan het langste eind.

Uiteraard ontbrak ook dit jaar de Snack en Snaailoterij niet, dé ambiance verhogende loterij waarin diverse hartige lekkernijen te winnen zijn. De CorsoQuiz duurde tot half een, maar de afterparty ging nog eventjes door.

Op zaterdag 24 februari 2024 kan Joris zijn titel verdedigen bij de achttiende editie van de CorsoQuiz van Buurtschap Poteind.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief