Een moment tijdens de wedstrijd bij Strijd in Vrede.
Een moment tijdens de wedstrijd bij Strijd in Vrede. Foto: FOTO JOHAN TAX

Kring Zundert verliest nipt van Kring OWB

Sport en vereniging

ZUNDERT - Zondag 5 maart organiseerde Kring Onderling West-Brabantse Bond de uitwisseling met Kring Zundert op de banen bij Strijd in Vrede te Oudenbosch. 

20 schutters van iedere Kring gingen in vier series de onderlinge strijd met elkaar aan. Als eerste de C-klasse met op elke baan een schutter uit Zundert en een van de OWB. Winnaars waren in deze klasse, van OWB Stan Langeweg met 90p. en voor Kr. Zundert Valentijn Vriens met 94p. 

De B-klasse werd gewonnen voor OWB door Bert Kools met 92p. en Kr. Zundert Frank van Baal met 94p.+1m. Winnaars in de A-klasse waren voor OWB Corné van Beers met 96p.+1m. en voor Kr. Zundert Gerrit Jorissen met 97p.+1m. 

De Ere-klasse werd gewonnen voor OWB door Wilco van Beers met 95p.+2m. en voor Kr. Zundert door Adrie Roelands met 97p.+1m. Alle persoonlijke winnaars kregen een ereteken mee. 

Als je dan de resultaten bekijkt denk je, de einstand is voor Zundert, maar dat ligt even anders. Deze wedstrijd wordt verschoten tegen het gemiddelde van het voorgaande jaar. 

Het gemiddelde van Kring Zundert was in 2022 92,17p. tegen 91,90p. in 2023 en dat komt op -0,27. OWB daarentegen had in 2022 een gemiddelde van 87,58p. tegen 88,05p. in 2023 en dat komt op +0,47. 

Hiermee is Kring OWB winnaar van deze onderlinge uitwisseling, gefeliciteerd. De uitreiking van de wisselbeker laat nog even op zich wachten want die staat?? We kunnen weer terugkijken op een sportieve wedstrijd.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief