Afbeelding
Foto: BiancaGrueneberg

Fris, nat maar voornamelijk wisselvallig weekend in aantocht

Door: Amy Klaverveld Weer

ZUNDERT - Het weekend begint met wisselvallig weer, waarbij buien zich afwisselen met momenten van zonneschijn. Zondag lijkt de regen wat later op de dag te arriveren.


Komend weekend blijft het weer onvoorspelbaar, met buien die zich over het land verspreiden op zaterdag. Zondag staat er opnieuw een regengebied op het programma, maar het lijkt erop dat het wat langer duurt voordat het zijn intrede doet. De temperaturen blijven beide dagen hangen tussen de 6 en 9 graden, terwijl de nachten afkoelen naar 2 tot 4 graden.

Zaterdag

Op zaterdag kunnen we verwachten dat buien her en der ontstaan, maar gelukkig blijft het niet de hele dag door regenen. De buien zullen lokaal zijn, met af en toe wat droge perioden waarin de zon tevoorschijn komt. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind stijgen de temperaturen naar 7 tot lokaal 9 graden.


Ook ‘s avonds blijft de kans op buien aanwezig, maar tegen de nacht naar zondag toe zullen de meeste buien verdwijnen en wordt het overwegend droog. Met weinig wind en enkele opklaringen koelt het uiteindelijk af naar 2 tot 4 graden. Op sommige plekken kan het zelfs tot grondvorst komen.

Zondag

Op zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog, met veel bewolking en af en toe wat zon. In de middag neemt de kans op een lokale bui toe. Naarmate de dag vordert, wordt de kans op regen vanuit het zuiden groter. Het is nog onzeker hoe snel dit zal gebeuren, maar vooral in het zuiden en mogelijk ook in het midden van het land kan het ‘s avonds gaan regenen. Het noorden van het land lijkt juist droog te blijven. De temperaturen blijven vergelijkbaar met die van zaterdag, tussen de 6 en 9 graden.

Maandag

Ook op maandag moeten we nog rekening houden met regen. Daarna lijkt het weer wat op te klaren voor een paar dagen. De temperaturen blijven stabiel, met dagelijkse maxima tussen de 6 en 10 graden en ‘s nachts blijft het een paar graden boven nul.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief