Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Van storing tot strategie: Gemeente leert van incidenten en bouwt aan IT-toekomst

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Informatie- en automatiseringsprocessen worden over het algemeen steeds ingewikkelder en voor veel mensen klinkt dat niet meteen als een sexy onderwerp. Toch zit er juist vaak een enorm interessante wereld achter en vormt het een belangrijke schakel in het fijn kunnen werken in een organisatie. Ook de gemeente Bergen op Zoom richt zich hier vol op en bouwt aan een team van medewerkers dat zich met hart en ziel bezig houdt met de IT-omgeving. Regelmatig is Bergen op Zoom op zoek naar mensen die hier hun steentje aan bij willen dragen. 

De gemeente Bergen op Zoom maakt op dit moment een enorme omslag in haar denken. Uitstekende dienstverlening is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De ambities die daarin zijn uitgesproken liggen hoog want het doel is uiteindelijk om alle inwoners, ondernemers en verenigingen zo goed mogelijk te helpen. We willen dat zij de best mogelijke dienstverlening ervaren. Dat is nummer 1 op ons prioriteitenlijstje. 

Verantwoordelijk wethouder Joost Pals heeft zelf een IT-achtergrond en is zich als geen ander ervan bewust hoe belangrijk het oplossen van verstoringen is voor een organisatie. “Als je je bijvoorbeeld net hebt voorbereid voor een belangrijke vergadering en je wilt nog iets printen, dan is het niet handig als het apparaat in een storing schiet. Dat moet zo snel mogelijk worden opgelost. Ook voor de rest van de organisatie. Verstoringen of incidenten zijn onvermijdelijk, maar je wilt er wel zo goed mogelijk op zijn voorbereid zodat ze ook vlot verholpen kunnen worden”, vertelt hij. 

Incidenten moeten ook geen terugkerende incidenten zijn. Je moet er juist van leren. Die stap is Bergse gemeentelijke organisatie nu aan het maken. “Analyseren van verstoringen, patronen daarin zien en kijken hoe je dat type verstoringen niet alleen kunt verhelpen, maar ook kunt voorkomen voor de toekomst. Of op z’n minst de kans daarop kunt verkleinen. Je kunt beter voorkomen dan genezen”, is het devies van wethouder Joost Pals. 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Gemeente Bergen op Zoom.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief