De uitreiking in 2023.
De uitreiking in 2023. Foto: Sanne van der List

Wie verdient de Zilveren Moeierboom?

Door: Sandra Broosus Algemeen

ETTEN-LEUR - Het is 2015 dat de eerste Zilveren Moeierboom in Etten-Leur wordt uitgereikt.

De Zilveren Moeierboom is een onderscheiding die blijkt geeft van waardering voor diegene die een langdurige uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap van Etten-Leur.

Deze onderscheiding is vernoemd naar de historische Moeierboom. Een boom die door velen in Etten-Leur in het hart is gesloten. Deze onderscheiding symboliseert dan ook de waardering voor de geleverde inzet en toewijding. Deze inzet en toewijding versterkt de leefbaarheid en samenhang in een gemeente als Etten-Leur. 

Degene die sinds 2015 deze onderscheiding in ontvangst hebben mogen nemen zijn personen die zich belangeloos en voor langere periode dienstbaar hebben gemaakt op het gebied van sociaal-, cultureel-, maatschappelijk-, of sportiefterrein in Etten-Leur. 

Deze blijk van waardering kan zeer goed uitgereikt worden aan de zogenaamde “stille kracht” binnen een vereniging, buurt, etc. 

Vindt u dat er, na het lezen van bovenstaande, in uw kennissenkring, vereniging, club, organisatie enzovoort, iemand voor de Zilveren Moeierboom in aanmerking komt, dan kunt u dit kenbaar maken bij het organiserend comité.

Dit kan door een brief te schrijven waarin aangegeven zijn; de speciale verdiensten van deze persoon. Daarbij is het wenselijk dat de voordracht gedragen, c.q. ondersteund wordt door een aantal ondersteuners of adhesie verklaarders.

Het is niet de bedoeling dat de kandidaat op de hoogte gesteld wordt van zijn voordracht.

Een onafhankelijke jury zal de ingekomen brieven geanonimiseerd beoordelen en bepalen of de aangedragen persoon in aanmerking komt voor de Zilveren Moeierboom. De voorstellen moeten voor 30 april binnen zijn. De brieven, voorzien van het e-mailadres van de indiener, kunnen worden ingeleverd op Oude Bredaseweg 4 of via e-mail zilverenmoeierboom@gmail.com. De indiener zal vervolgens zo snel mogelijk bericht ontvangen of het verzoek wel of niet wordt gehonoreerd.

20240322_104557


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief