Een nieuw bord met de monumenten van Middelburg op het Zusterplein, oktober 2022
Een nieuw bord met de monumenten van Middelburg op het Zusterplein, oktober 2022 Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburg zoekt leden adviescommissie voor jaarlijkse kunst- en cultuursubsidies

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Voor de beoordeling van de jaarlijkse subsidies kunst en cultuur zoekt de gemeente Middelburg leden voor een adviescommissie. De adviescommissie zal de aanvragen van €10.000 en hoger beoordelen aan de hand van de nadere regels subsidie kunst en cultuur gemeente Middelburg 2023-2026. Dit houdt in een beoordeling op artistieke kwaliteit; diversiteit en inclusie; gezonde projectmatige bedrijfsvoering en belang voor de stad.

Jaarlijks krijgt gemeente Middelburg zo’n twintig aanvragen voor jaarlijkse subsidie kunst & cultuur binnen. Het merendeel betreft aanvragen van €10.000 en hoger. In de nadere regels subsidie kunst en cultuur gemeente Middelburg 2023-2026 is vastgelegd dat het college op basis van artikel 23 aanvragen voor jaarlijkse subsidie vanaf €10.000 rangschikt aan de hand van behaalde punten zoals vastgelegd in de nadere regels. Omdat de Nederlandse overheid in principe niet inhoudelijk over kunst en cultuur mag oordelen, wil de gemeente een externe adviescommissie oprichten. De organisatie heeft een commissie voor ogen van minimaal drie en maximaal vijf leden, waarbij één lid de rol van voorzitter op zich neemt.

Profiel

Voor de commissieleden geldt dat ze affiniteit hebben met de Middelburgse culturele sector en dat ze uitstekend op de hoogte zijn van ontwikkelingen daarin, ook in relatie tot landelijke ontwikkelingen. Maar bovenal zoekt de gemeente enthousiaste en gedreven mensen die op deze manier een waardevolle bijdrage willen leveren aan het culturele landschap van onze stad. De werkzaamheden zullen bestaan uit het doornemen van de aanvragen, het overleggen met uw medecommissieleden en het tijdig verslag uitbrengen aan gemeente Middelburg. Voor deze werkzaamheden ontvangt u een vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie over de vacature, zoals het reglement, kunt u vinden op www.middelburg.nl/adviescommissie. Heeft u interesse in deelname aan de commissie of heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Kunst & Cultuur Peter Wisse op 0118-675789 of p.wisse@middelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief