Screenshot Bonaire.com
Screenshot Bonaire.com Foto: Bonaire.com

Bonaire.com: een nieuw toeristisch platform met Zeeuwse software

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - De ervaren tech-ondernemer Robin Weesie heeft samen met Glenn Doeze het initiatief genomen om een toeristisch platform voor Bonaire te ontwikkelen. Een platform waar (potentiële) bezoekers niet alleen inspiratie en informatie kunnen vinden over het Caribisch eiland, maar waar ook direct geboekt kan worden. Na een zorgvuldige zoektocht is besloten om het platform te ontwikkelen op de software van Localbooker.

Localbooker komt voort uit allyourz.nl, het platform voor vakantie en vrije tijd in Zeeland. AllYourz is gevestigd in Middelburg. De software is onlangs op de markt gekomen en betreft een ‘plug & play’ platform voor toeristische organisatiesen bedrijven. Naast een contentmodule omvat localbooker een ‘zoek & boek module’ waar meerdan 150 verschillende reserveringssystemen aan zijn gekoppeld waardoor accommodaties, activiteiten en restaurants eenvoudig online te reserveren zijn. Ook huizenbezitters zonder reserveringssysteem kunnen terecht op Bonaire.com, zij kunnen kalender en prijzen beheren in het Partner Portaal en zijn zodoende ook direct online te boeken.

Bonaire.com

Bonaire.com richt zich op de Nederlandse en Amerikaanse bezoekers aan het eiland en biedt alle relevante informatie voor en tijdens een verblijf. Het wordt voor zowel particuliere als zakelijke aanbieders van vakantieverblijven, activiteiten en voor restaurants mogelijk om aan te sluiten bij het lokale platform. Eerder verwierf Weesie de domeinnaam bonaire.com, met de software van Localbooker hebben Weesie en Doeze nu alle ingrediënten om het platform te realiseren. Aangezien zij al meer dan 15 jaar Bonaire frequent bezoeken kennen zij veel inwoners, vaste bezoekers en eigenaren van vakantiewoningen aldaar.

Alle vormen van verblijf

De software van Localbooker is recent beschikbaar gekomen voor derden. Adjan Kodde en Maaike van Geloven, de oprichters van AllYourz, merkten dat er ook buiten Zeeland interesse is in de door hun ontwikkelde oplossing. Waar de meeste boekingsites een bepaald segment of type accommodatie (vakantiehuizen, b&b’s of hotels) ontsluiten is Localbooker gericht op alle vormen van verblijf binnen een bepaalde geografie (stad, regio of eiland) en ontsluit het dus niet alleen accommodaties, maar ook activiteiten en restaurants. Het platform van Localbooker kan worden afgenomen in combinatie met de contentmodule, zoals in het geval van Bonaire, maar de zoek & boek-oplossing kan ook ingeplugd worden op bestaande content platforms.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief