The Songwriters Club
The Songwriters Club Foto: Sander van den Berg

Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

The Leonard Cohen Songbook opnieuw vormgegeven door een achtkoppige band met Pauline Scanlon & The Whileaways.Pauline Scanlon en The Whileaways zullen veel van Cohen’s meest geliefde klassiekers en enkele minder bekende pareltjes ten gehore brengen. Een meesterlijk ensemble met onder meer Matthew Berrill (houtblazers), Dave Clancy (toetsen) en Eamon Murray (drums) met weelderige strijkersarrangementen die de elegantie van het optreden benadrukken.

The Songwriters Club in de Oostkerk 20 april 20.00 uur

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Op 20 april komt The Songwriters Club naar de Oostkerk. Mercy John die met Danny Vera Rollercoaster schreef is hier ook bij aanwezig! Een nieuw platform, een nieuwe plek en nieuwe manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, en dus altijd een unieke voorstelling. De songwriters die naar Middelburg komen zijn: Mercy John, Oliver Pesch & Philine. Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Daarom treden er artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie verassende avond!

Wijncabaret met proeverij 21 april 15.30 uur

Op zondag 21 april is er een wijncabaret plus wijnproeverij in de prachtige cultuurkoepel van Middelburg. Samen met de Aimabele Schoften bekijk je wijn van meerdere kanten en daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij! Die wijn die komt natuurlijk van een Middelburgse wijnhandel ‘t Vliegendt Hert.Dat de Aimabele Schoften over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is niet zo verwonderlijk. Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren? Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief