Burgemeester Margo Mulder van Goes.
Burgemeester Margo Mulder van Goes. Foto: Hans Colijn

Burgemeester roept op: ‘Blijf alert op corona’

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Met de opleving van het coronavirus in Goes roept burgemeester Margo Mulder iedereen op om de coronaregels te blijven naleven.

“Ik wil de inwoners en bezoekers van Goes waarschuwen, want ik zie een ontspannen vakantiehouding ontstaan”, zegt Mulder.

Jongeren

“Met de forse opleving van het coronavirus in Goes is het belangrijk dat we hierop goed reageren.” De burgemeester drukt iedereen op het hart om zich bij klachten te laten testen, de anderhalve meter afstand en hygiënevoorschriften in acht te blijven nemen en drukte te vermijden. “Ik doe mijn oproep ook richting jongeren en gelukkig zien we dat zij hieraan gehoor geven. Deze week hebben drie keer zoveel jongeren zich laten testen dan vorige week.” De testresultaten zijn nog niet bekend.

Geschrokken

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Goes ligt op 50 personen. Dat aantal kan per dag verschillen en Mulder overlegt hierover dan ook dagelijks met de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en GGD Zeeland. Ze laat weten dat van de 50 patiënten 1 persoon zich heeft moeten laten opnemen in het ziekenhuis. “Ik kan me voorstellen dat mensen geschrokken zijn door deze opleving van het virus. Het is zaak om bovenop het voorkomen van verdere verspreiding te zitten.”

Excessen

De opleving deed de zorgorganisaties SVRZ en Ter Weel besluiten minder bezoekers toe te laten in hun verzorgings- en verpleeghuizen in Goes. Voorlopig zijn er maximaal 2 vaste bezoekers per bewoner welkom. ‘De cliënten in onze verpleeghuizen zijn nog steeds coronavrij, maar voorzichtigheid is geboden’, meldt SVRZ op haar website. 

Naast communiceren over de actuele situatie en mensen oproepen alert te blijven, neemt de gemeente volgens de burgemeester voorlopig geen verdere maatregelen. Nu het vakantietijd is en er meer toeristen zijn, is het ook drukker in de Goese binnenstad. “De VVV en toeristische sector wijzen bezoekers met een gezamenlijke campagne op de coronaregels die hier gelden. En één van de regels is: vermijd drukte.” Bij excessen wordt er gehandhaafd. Dat gebeurt vanuit de VRZ. “Maar van excessen is nog geen sprake”, zegt Mulder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief