Corrinda Verheul in haar voortuin.
Corrinda Verheul in haar voortuin. Foto: Bennie Krajenbrink

Lichtjes maken Goes wat gemoedelijker in donkere tijden

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Wie in het donker de tuin van de Goese Corrinda Verheul zoekt, hoeft daarvoor weinig moeite te doen. Haar tuin is prachtig verlicht. “Ik ben nog vroeger begonnen dan normaal, omdat ik vind dat de straten wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.”

Ze hoopt dat iedereen hetzelfde gaat doen. Corrinda Verheul plaatste daarom vorige week een oproepje op Facebook. Onder de noemer ‘Goes in het licht’ hoopt ze dat zoveel mogelijk mensen naast hun huiskamers ook de ramen aan de straatkant en voortuinen in het licht zetten. “Dan kan iedereen ervan genieten. Lichtjes geven sfeer en troost en laten zien dat we er voor elkaar zijn.”

Project

Verheul is een betrokken bewoner van Goes-Zuid. Ze woont in de Hazelaarstraat en zet zich met SMWO in het kader van ‘Omzien naar elkaar’ in voor andere bewoners. “Mensen staan niet altijd meer klaar voor elkaar, omdat ze het te druk hebben en elkaar niet kennen. Met dit project proberen we daar verandering in te brengen. Het is door corona bemoeilijkt, maar bewoners kunnen bijvoorbeeld om hulp vragen als ze een kastje in elkaar moeten zetten of als er een gaatje moet worden geboord. Dat soort dingen. Zie het maar als het kopje suiker dat je vroeger ging vragen als een nieuw iemand in de buurt kwam wonen.”

Donker

De lichtjesactie ligt in het verlengde van het project. Verheul hoopt dat het de bewoners wat dichter bij elkaar brengt in de donkere decembermaand.

Verschillende mensen zijn al aangehaakt en de watertoren denkt na om het baken van Goes-Zuid in het licht te zetten. “Mensen zijn toch al met de kerst bezig en versieren hun huizen. Nu kunnen ze dat ook een beetje voor anderen doen. Dat straalt saamhorigheid uit. Laten we het samen voor iedereen gezelliger maken. Je kunt het ingetogen houden, maar je mag ook helemaal los gaan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief