Winnaarskoppel libre en 3 band.
Winnaarskoppel libre en 3 band. Foto: F Tielen

Ad Hagenaars en Sjaak van Meer winnaars koppeltoernooi Amorti

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Op 5 januari is er bij Amorti in Zevenbergen wederom een koppeltoernooi libre en driebanden georganiseerd. Voor het libre hadden zich 13 koppels aangemeld en voor driebanden 7 koppels. Dit jaar waren er vele nieuwe deelnemers te bekennen, vanuit Moerdijk, Klundert, Fijnaart en zelfs uit Bergen op Zoom waren er inschrijvingen.

Nadat de poule indeling was geformeerd en het aantal te behalen caramboles was bepaald begonnen om 10.00 uur de wedstrijden. Nadat ieder hun wedstrijden gespeeld hadden werd de stand opgemaakt. In poule 1 zegevierde Henk Verbraak en Gerard Dielemans met een verschil van 0,77 punt op koppel Ed en Piet Lips, 57,69 tegen 56,92 punten. In poule 2 ging de zege naar koppel Ad Hagenaars en Sjaak van Meer met 57,65 tegen 55,09 punten voor Theo de Kruis en Peter op den Kamp.In de finale nam Henk Verbraak snel een riante voorsprong en knalde met een moy van 2,00 naar een zege. Koppelgenoot van Henk, Gerard Dielemans liet de overwinning aan Sjaak van Meer. Dus moest het gemiddelde percentage de beslissing brengen voor de overwinning. De uitslag werd 12,94 voor koppel Ad en Sjaak tegen 11,92 voor Henk en Gerard. Hiermee hadden we dus een winnaarskoppel uit Fijnaart.

Driebanden poule

In de driebanden poule werd fel gestreden door William Gelens en Patrick Gesel. William won al zijn partijen en Patrick kwam over drie partijen slechts een carambole tekort, Waardoor zij op de eerste plaats eindigde. William eindigde met een moy van 0,49 en Patrick met 0,35. Hans Baremans presteerde het om de kortste partij te spelen. In slechts 5 beurten wist hij zijn partij tegen Erik Koreman te winnen, wat betekende een moy van 1,60.

Nieuwjaarsreceptie

Na dit koppeltoernooi hield JBV Amorti hun Jaarlijkse nieuwjaarsreceptie De voorzitter blikte terug op een mooi seizoen met een Nederlands kampioen bij de jeugd. Stefan Kortsmit de kampioen in de 1e klasse jeugd werd gehuldigd. Stefan kwam zelf nog aan het woord om het verloop van zijn finale partij te vertellen. In de finale haalde hij uit met diverse hoge series en een moy van 6,00. Hij kan terug zien op een prachtig kampioenschap.

Frans Tielen blikte ook vooruit. Hij melde dat de vereniging plannen heeft om de accommodatie te verduurzamen. Plan is om dat met zonnepanelen te realiseren.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief