Wethoudster Inge Raaijmaakers  plaatst eerste plantje
Wethoudster Inge Raaijmaakers plaatst eerste plantje

Bloembakken maken einde aan hardrijders

Algemeen

ROOSENDAAL - Een groep omwonenden heeft samen met het buurtpreventieteam Schrijverskwartier gezorgd voor bloembakken in de Gezellelaan. De omwonenden zijn de hardrijders door hun straat beu. De Gezellelaan wordt veel gebruikt als sluiproute door verkeer richting Tolberg. "De weg is weliswaar officieel een 30 kilometer-weg, maar zoals ie er nu bij ligt, is het een racebaan."

Dat bevestigt de gemeente Roosendaal. Uit een telling bleek dat van de 2.000 passerende auto's per dag, er 85 procent niet sneller reed dan 47 kilometer per uur. Te hoog voor een straat waar je maar dertig mag vinden ook de omwonenden. De twee bloembakken moeten daar een einde aan maken. Ze staan bij de verschillende ingangen van de straat.

In de Rodenbachlaan staan ook zulke bakken, daar zijn de ervaringen positief. De bewoners uit de Gezellelaan hebben daarom contact gezocht met de gemeente Roosendaal om over de mogelijkheden te praten. Met succes, want afgelopen zaterdag zijn die bakken op hun plek gezet. Wethouder Inge Raaijmakers heeft vervolgens symbolisch de eerste plantjes in de bloembakken geplaatst. "We zijn benieuwd of dit gaat werken, we hebben het in ieder geval geprobeerd."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief