Na de fietstocht is er voor de deelnemers ook vorig jaar een bakje friet
Na de fietstocht is er voor de deelnemers ook vorig jaar een bakje friet Foto: Facebook: Oranje Comité Nispen

Koningsdag 2024: Wandelen, fietsen en borrelen in Nispen

Door: Wies van Erp Algemeen

NISPEN - Het aftellen is begonnen, nog minder dan een week voor Koningsdag 2024. Tot en met vrijdag 26 april lichten we iedere dag het programma voor Koningsdag van minimaal één stad of dorp uit de Gemeente Roosendaal uit. Vandaag het programma van Nispen.

In Nispen is op Koningsdag zelf genoeg te beleven. De dag begint om 10:00uur en de laatste activiteit duurt tot 19:30 uur. Ter voorbereiding op Koningsdag is vrijdagavond de eerste activiteit gepland.

Konings-acht wandeltocht

Aan beweging geen gebrek in Nispen. Vrijdagavond wordt gestart met een wandeltocht van zo’n acht kilometer die vooral door het buitengebied gaat. Loop je met kleine kinderen of is acht kilometer te ver dan kan de route afgesneden worden, waardoor je vijf kilometer wandelt en geen acht. De start is tussen 18:30 en 19:30 uur en de finish is bij Dorpshuis Nisipa. Daar is na afloop ook een oranjeborrel die duurt tot 23:00 uur.

Programma Koningsdag Nispen

In de ochtend is van 10 tot 12 uur op het plein bij Dorpshuis Nisipa de Oranjemarkt. Een vrijmarkt waar ook diverse verenigingen zich presenteren. Bezoekers ontvangen een gratis lot en om 11:30 uur vindt de trekking plaats. Zorg ervoor dat jouw vlag om 12:00 uur buiten hangt te wapperen, want dan rijdt de Oranjestichting door Nispen om te zien waar deze hangt. Elk adres waar de vlag hangt gaat mee in de tombola en maakt kans op een taartbon.

Fietstocht en Fietsbingo

Om 13:30 uur wordt gestart met twee fietstochten. Deelnemers hebben de keuze uit twee fietstochten, eentje van 17 kilometer met een een fietsbingo of een tocht zonder bingo die gaat over een afstand van 35 kilometer. Om 16:30 uur wordt Koningsdag afgesloten met een prijsuitreiking en een borrel die tot ongeveer 19:30 uur duurt.

Organiseer je ook iets in Nispen tijdens Koningsdag, maar staat het er niet tussen? Stuur dan zelf jouw activiteit in in onze agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief