Een van de prijswinnaars
Een van de prijswinnaars Foto: Frits Simons

Moonlightshopping Stavenisse één groot feest

Door: Bregje Kop Algemeen

STAVENISSE – Al vele keren was De Koster met zijn team in de prijzen gevallen maar tijdens de moonlightshopping van vrijdag 14 december kwam het absolute hoogtepunt: de beste van heel Nederland. Uit handen van de landelijke directie en in aanwezigheid van de burgemeester en honderden cliënten ontving De Koster het officiële en feestelijke certificaat.

DOOR FRITS SIMONS

Van ver was het geluid van timmeren, kinderstemmen, aanwijzingen en allerlei feestgedruis te horen. Maar liefst 90 kinderen waren bezig met het bouwen van 21 hutten midden in het centrum van Stavenisse op het Van der Lek de Clercqplein. Het was een groot succes en de leden van Jeugd- en Jongerenwerk Tholen waren dan ook heel tevreden. Naomi van Mierlo en Roselin van den Heuvel: "We waren gevraagd door Jan de Koster van de MCD Supermarkt en Joke van de Pol om dit op te zetten. Via de twee basisscholen hebben we geprobeerd de kinderen te bereiken. We hadden niet kunnen denken dat het zo aan zou slaan. Het hout en de spijkers waren geleverd maar al het andere hebben de kinderen zelf meegenomen. Weken van te voren waren ze er al mee bezig."

Rondom de kerk
Recht tegenover de hutten staat de prachtige Hervormde Kerk van Stavenisse. Ook hier zijn volop activiteiten. In de klein hal aan de ene kant staat Adri de Ruiter met allerlei spulletjes ten bate van VBOK Siriz. Aan de andere kant staat een tent van de kerk met allemaal prachtige kerststukjes en in de andere hal zijn vogeltaarten te koop. De opbrengst is voor de zending en de restauratie van de kerk. Ds. M. Post: "De restauratie is begonnen. De kapel is helemaal klaar en de goten zijn ook keurig in orde gebracht. We hebben nog een ton nodig maar misschien krijgen we hiervoor regeringssteun.Veel mooier is dat het geloof in Christus zich verdiept in Stavenisse. Dat is toch het belangrijkste. Ik heb het van verschillende mensen gehoord."

Feest achter de supermarkt
Intussen heeft heel Stavenisse zich verzameld op het plein achter de supermarkt. Iedereen weet van de prijsuitreiking en de speeltuin. Maar dan blijkt er plotseling iets anders aan de hand te zijn. Een geweldige verrassing voor De Koster en zijn team als ze horen dat ze uitgeroepen zijn tot de beste MCD van Nederland. Een geweldig feest barst los en het hele team van De Koster mag een dag uit op kosten van de landelijke MCD die ervoor zorgen gaat dat er één dag een ander team komt. De burgemeester spreekt haar felicitaties uit en maakt de prijswinnaars bekend: Dubbelletters 22, Natuurjongens en Spiekerboot. Maar nog is de vreugde niet ten einde want direct hierna wordt de speeltuin door de burgemeester geopend en is er plotseling overal confetti.

Moonlightshopping
Met zoveel passie zou je bijna vergeten dat er ook nog moonlightshopping was in de Voorstraat maar dat ging gewoon door tot in de late uurtjes. Een avond voor Stavenisse om nooit te vergeten.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief