Afbeelding
Foto: Britta Janssen

‘Geen grote overtredingen’ geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

De gemeente Reimerswaal voert regelmatig integrale controles uit gericht op naleving van wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden en ondermijnende criminaliteit. Het doel van de actie was om de zichtbaarheid van de overheid en de meldingsbereidheid van bewoners en ondernemers in het buitengebied te vergroten, maar ook om illegale en ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Zo vond controle plaats op zaken als het bestemmingsplan, milieu en vergunningen. Daarnaast zijn de diensten vooral in gesprek gegaan met de bewoners van het gebied.

Diefstal

‘Door de afgelegen ligging en de vaak verlate toegangswegen is wat er gebeurt in het buitengebied niet altijd even zichtbaar’, laat de gemeente weten in een persbericht. ‘Dat maakt het gebied interessant voor criminelen en voor georganiseerde criminaliteit. Denk aan diefstal van dure agrarische machines en GPS-systemen, hennepkwekerijen of XTC-labs, dumpingen van (drugs)afval, stroperij, illegaal crossen, milieucriminaliteit of ondermijnende praktijken in loodsen of schuren. Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat een vollediger beeld van wat zich in het gebied afspeelt en kan de overheid effectiever optreden.’ 

Tijdens de controle is onder meer gekeken naar naleving van milieuwetgeving bij bedrijven, dierenwelzijn en overlast en ongeoorloofd gebruik van de openbare ruimte en natuurgebieden. ‘Tijdens de controle zijn geen grote overtredingen geconstateerd. Wel hebben de deelnemende organisaties enkele zaken geconstateerd voor nader onderzoek.

Inloopspreekuur

‘Door toezicht en handhaving houden we ons buitengebied gezond en veilig. Dit is belangrijk voor zowel de inwoners, ondernemers en bezoekers van het gebied”, stelt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal. De deelnemende partijen benadrukken dat zij de inwoners nodig hebben bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Van Egmond: ‘Wij merken dat onze inwoners ons steeds beter weten te vinden daar waar het gaat om het melden van signalen. Door samen te werken met elkaar, actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, willen we het buitengebied versterken en minder aantrekkelijk maken voor criminele activiteiten. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld dat dan bij de gemeente via fixi.nl of via tel. 0113-395000. Ook kunt u melden bij politie via tel. 0900-0800 of bij de wijkagent. De wijkagent en boa houden elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het politiesteunpunt aan de Brouwerijstraat 1 in Kruiningen. Wilt u liever anoniem blijven? Meld dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief