Wethouder Arwen van Gestel en Joost Konings (Koninvest Vastgoed) met muzieksleutel van Van Gorp
Wethouder Arwen van Gestel en Joost Konings (Koninvest Vastgoed) met muzieksleutel van Van Gorp Foto: Gemeente Roosendaal

Muziekcentrum Van Gorp maakt plaats voor 45 studio’s

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Tijd voor een nieuw tijdperk. De eerste handeling van woensdag gold echt als afronding voor de periode Van Gorp. Daar is de familie Van Gorp zich ook bewust van en daar zijn ze ook helemaal oké mee,” vertelt Joost Konings namens eigenaar Koninvest Vastgoed. De sloop van het oude Muziekcentrum Van Gorp betekent de start van de bouw van 45 nieuwe studio’s onder de naam KadeR. Woensdag werden de bekende rode letters en G-sleutels die jarenlang op het pand prijkten symbolisch van het pand gehaald. 

De rode neonletters en G-sleutels zijn overhandigd aan de gemeente. “Deze letters zullen een mooie bestemming krijgen bij het EKP-gebouw (aan de overkant van het Paterskwartier) en daarmee blijft een stukje historie van deze plek bewaard,” licht wethouder Van Gestel toe.

Paterskwartier 

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs het ontwikkelkader voor het Paterskwartier vastgesteld. Het gaat om het gebied tussen de Kade, Burgemeester Freijterslaan en de Badhuisstraat. Het ontwikkelkader biedt de gemeente de mogelijkheid om de verschillende plannen die er liggen op elkaar af te stemmen en zo te werken aan een structurele verbetering van dit stukje Roosendaal.

KadeR op de oude Van Gorp-locatie is de eerste ontwikkeling binnen dit ontwikkelkader. Volgens Van Gestel staat het Paterskwartier voor “een historische plek in het centrum waar je omringd bent door groen”.

Mini warmtenet 

Koninvest wil hiermee starters en singles bereiken. Het worden studio’s van zo’n veertig vierkante meter waarbij meerdere faciliteiten gemeenschappelijk worden gebruikt. Het complex heeft bijvoorbeeld een eigen mini-warmtenet. Met de zonnepanelen op het dak wordt eigen energie opgewekt voor de warmtepompen en andere elektrische toepassingen. Voor Roosendaal wordt dit het eerste complex met een eigen warmtenet: “in de grotere steden zie je dit al meer”, vertelt Konings.

Interne wasserettes 

Een ander idee dat de ontwikkelaars in dit complex toepassen en hebben afgekeken uit de grote steden is de interne wasserettes. Met een app op de mobiele telefoon kan per was- of droogbeurt betaald worden. “Singles en starters besparen hiermee ruimte, en ze wassen toch maar één keer per week. Het is niet zoals bij gezinnen waarbij de wasmachine continu draait.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief