Vrijmarkt Roosendaal
Vrijmarkt Roosendaal Foto: Wies van Erp

Zo vierde Roosendaal Koningsdag 2024

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Roosendaal kleurde weer op veel plekken oranje. De meeste activiteiten speelden zich op Koningsdag zelf af, maar er was ook op genoeg plekken op vrijdag al een programma. In Wouw werd zelfs de zondag er nog achteraan geplakt.

Heerl’k Oranje

In Heerle werd op zaterdagochtend om 10:00 uur de vlag gehesen en hiermee ook Koningsdag geopend. Het programma duurde tot 14:00 uur. Na het hijsen van de vlag begonnen de kinderen met hun versierde fiets aan de tocht door het dorp. De mooist versierde fiets en bestuurder vielen in de prijzen. Om kwart over elf begon de spelletjesmiddag, waarbij kinderen diverse activiteiten konden doen.

Moerstraten

Het programma van Koningsdag leek erg veel op dat van Heerle, ook daar werd de vlag gehesen, was er een fietstocht en konden kinderen knutselen op het knutselterras. Speciale aandacht ging uit naar Angela Veraart, want zij werd in het zonnetje gezet. Ze ontving van burgemeester Han van Midden de Roosenspeld. De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal.

Wouw

Wouw pakte ook dit jaar weer uit met drie dagen feest. op de Markt in Wouw stond de XXL feesttent. Op vrijdagavond, Koningsnacht, traden de Glitz Party Band en dj Chris Seduca op. Zondag 28 april is The Fortunate Sons de band die het Koningsweekend in Wouw afsluit. Op Koningsdag zelf werd natuurlijk ook hier eerst de vlag gehesen, vervolgens konden kinderen meedoen aan de kinderfietstocht en later op de dag aan een Oranjeloop of Koningskoppelrun. Op de Markt was een vrijmarkt.

Wouwse Plantage

Iedereen werd in Wouwse Plantage aangemoedigd om de vlag uit te hangen, want dan maakte je kans op een ‘mooie, maar vooral lekkere’ prijs. Naast een knutselhoek konden de sportieve inwoners meedoen aan de Pinse Spelen. Met een stempelkaart konden diverse activiteiten afgevinkt worden, zoals: midgetgolfbaan, een klimwand en een springkussen. 

Nispen

Vrijdagavond werd gestart met een wandeltocht van vijf of acht kilometer. Op Koningsdag was er ‘s ochtends op het plein bij Dorpshuis Nisipa de Oranjemarkt. In de middag stapte iedereen op de fiets voor een fietstocht van 17 kilometer met Fietsbingo of een fietstocht van 35 kilometer zonder Fietsbingo.  Voor iedere deelnemer stond er bij binnenkomst een frietje klaar.

Roosendaal

Op het Tongerloplein, Kerkstraat en in de Molenstraat voor het Tongerlohuys vond zaterdag de traditionele vrijmarkt plaats. Om 13.00 uur werd de vlag gehesen en zong iedereen uit volle borst het Wilhelmus. Vervolgens waren er verschillende activiteiten voor de kinderen in de Molenstraat o.a. springkussens, sweeper, skelterbaan. Op de Markt achter de Tullepetaon stonden nog enkele kermisattracties. Op het podium op de Bloemenmarkt (bij Tien en Ergens Anders) was er een DJ met jaren 80 en 90 muziek. Op het podium voor het Oude Raadhuis en op het podium in de Molenstraat (bij Jaxx) speelden verschillende bandjes.

Vrijmarkt Roosendaal
Vrijmarkt Roosendaal
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle
Koningsdag Heerle


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief