Beeld van het internationale toernooi vorig jaar.
Beeld van het internationale toernooi vorig jaar. Foto: Corine Roks

Dromen over Rood Wit International U10 Tournament

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Meedoen het jaarlijkse Rood Wit International U10 Tournament: voor veel regionale amateurclubs is het een droom. Met succes tijdens het kwalificatietoernooi komende zaterdag zou die droom weleens kunnen uitkomen.

De achtste editie van het Rood Wit International U10 Tournament staat voor de deur en zoals gebruikelijk belooft het weer een waar voetbalspektakel te worden. Het jaarlijkse toernooi staat garant voor een indrukwekkende line-up van zowel nationale als internationale topclubs die twee dagen lang, op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni, hun krachten met elkaar zullen meten. Denk daarbij aan clubs als Ajax, PSV, FC Utrecht, NAC Breda, NEC Nijmegen, Club Brugge, Royal Antwerp FC, KRC Genk en KAA Gent. Dit jaar geven ook Europese toppers als AC Milan, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, West Ham United en Aberdeen acte de presence.

Voetbalpassie

Achter dit grandioze evenement staat een team van toegewijde vrijwilligers en trouwe sponsoren die er elk jaar voor zorgen dat het toernooi groeit, zowel in omvang als in professionaliteit. Het Rood Wit International U10 Tournament mag dan ook gerust als een combinatie van trotse gemeenschapszin en ongekende voetbalpassie worden omschreven.

Selectie

Zoals gezegd begint het spektakel al op paaszaterdag (zaterdag 30 maart) met het kwalificatietoernooi, waar dertig E-elftallen van regionale amateurclubs zullen strijden om een plekje in het hoofdtoernooi in het eerste weekend van juni. Dat kent dit jaar als nieuwigheid het zogeheten Techno Select Talents-team, samengesteld uit geselecteerde spelertjes van de teams die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. Dit biedt deze jonge talenten (alsnog) de kans om hun vaardigheden te laten zien en mogelijk te worden opgemerkt door scouts die het toernooi graag gebruiken om nieuwe voetbaltalenten te spotten. Surf voor meer informatie naar www.roodwittournament.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief