Afbeelding
Foto: Danny de clerck

Vlissingen Vintage groeit uit zijn jasje

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Wat begon als een eendaags festivalletje met drie Vlissingse rock and roll bandjes, zes oldtimers en driehonderd man publiek is gegroeid naar een driedaags muziek festival met tweeëntwintig internationale live bands, een vintage markt, een vinyl beurs, food trucks, custom made fietsen, een flea market waar je je vintage spullen mag verkopen, kindervermaak en meer dan honderd oldtimer auto’s uit de jaren ‘40 tot en met ‘75.

Wat klein begon op de Kleine Markt werd later uitgebreid met de Oude Markt, het Spuiplein, en Bellamypark erbij. “Inmiddels zijn we zo gegroeid”, zegt organisator Rik Lingier, “dat de pleinen te klein zijn voor het publiek, en het geheel te groot voor onze 30 vrijwilligers. We zijn dus op zoek gegaan naar een locatie waar het publiek goed past, het gemakkelijker wordt voor onze vrijwilligers, en waar we toch een link met de stad zouden houden. De ondernemers steunen nog steeds dit festival wat gratis te bezoeken is want wij moeten het hebben van subsidie, giften en sponsoring om het betaald te krijgen. Vandaar is de keus gevallen op de Jan Weugkade bij de Machinefabriek, en de oldtimershow op de Peperdijk. Een nostalgische locatie, met veel historie van de oude scheepswerf. Sfeer maak je zelf”, aldus Lingier.
“Natuurlijk hoor je opmerkingen dat men het liever in de stad ziet, maar wij doen er alles aan een gezellig terrein te creëren, en de binnenstad is slechts enkele minuten lopen voor diegene die een hapje uit willen gaan eten.”

De organisatie verwacht een flinke toename van bezoekers, de berichten stromen binnen van mensen uit België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Schotland en zelfs uit Australië die naar Vlissingen komen om dit rock and roll feestje mee te maken. De ambitie van de organisatie is dan ook het beste vintage festival van Europa te worden, maar dat heeft tijd nodig.”Na corona zijn wij weer helemaal opnieuw moeten beginnen en was de kas leeg, maar met behulp van ondernemers, gemeente en stichting Moerman Promotie en het Cultuurfonds zijn we uit dit dal kunnen klimmen, en na een fantastische versie in 2023 zijn we nu bij de volgende stap.” Vlissingen Vintage vindt plaats op 21, 22, 23 juni. Op vrijdag van 18 tot 23.30 uur, zaterdag van 12 tot 23.30 uur en zondag van 12 tot 22 uur. Op alle avonden is er nog een afterparty in enkele Vlissingse cafés ook met live muziek. Meer info: www.vlissingenvintage.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief