Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Dorpsplatform Ossendrecht blikt terug en vooruit

Door: Pascal Brugman Algemeen

OSSENDRECHT - Deze week hield Dorpsplatform Ossendrecht een openbare vergadering. Tijdens de vergadering stonden zowel terugkerende onderwerpen als nieuwe presentaties op de agenda.

Dit keer werd als eerste teruggeblikt op het vertrek van de bewoners van Mariahove. “Het was een afscheid met een traan”, volgens de voorzitter, Adrie van der Vliet. Het Dorpsplatform ging bij de bewoners langs om ze een Ostrechts blik te geven. “Dit blik blijft ze herinneren door de markante en herkenbare gebouwen erop.” Ook is er gehoor gegeven aan het verzoek tot portofoons voor de verkeersregelaars van Stichting avondvierdaagse. Met de nieuwe oplader kunnen er 8 accu’s tegelijk opgeladen worden. Bij de kapel van Zuster Marie Adolphine aan het Adolphineplein is begonnen aan de gevelisolatie en als dat project afgerond is, worden de topgevels opnieuw bekleed. Uiteraard moet ook de recent door een botsing beschadigde gevel van de kapel hersteld worden. 

Nieuwe indeling wijkagenten

Per 20 april is er een nieuwe verdeling in de gemeente Woensdrecht met de wijkagenten. Frank Nolten en Michel van Beers zullen voor Hoogerheide, Woensdrecht en Huijbergen van dienst zijn. In Ossendrecht zal wijkagent Bart komen. In Putte zullen alledrie de agenten dienst doen.

Hoornaarkastjes in nabestelling

Nick Jansen hield een presentatie over de BWI. Hier zijn ruim 150 vrijwilligers en 24 medewerkers elke dag bezig om hun diensten te verlenen. Denk hierbij aan de verschillende steun- en startpunten, maar ook aan de taal-, sport- en budgetcoaches, maar ook vele vrijwiligers. Ook de begeleiding naar werk is ondergebracht bij de BWI. Hiervan zijn er maar liefst 90 per jaar, waarvan er ongeveer 60 per jaar doorgeplaatst worden. De BWI is te vinden in het gemeentehuis.

Wethouder Thierry de Heer was aanwezig namens het college van B&W. Zo worden er in de gemeente Woensdrecht vrijwilligers gezocht voor het opzetten van de energiecoöperatie. Hiervoor kunnen inwoners zich melden bij de gemeente Woensdrecht of Rob, als lid van het dorpsplatform. De hoornaarskastjes die gratis opgehaald konden worden, zijn in nabestelling. De eerste ronde na de start was een groot succes, waardoor een nabestelling nodig is. Voor het gebied rondom de Ossendrechtse kerk wordt een gebiedsvisie samengesteld. “Deze kerk gaat ook sluiten. Met de gebiedsvisie willen wij als gemeente de regie houden”, aldus de wethouder.

Datums bijeenkomsten in 2024

Het zorgcafé vindt elke eerste woensdag van de maand plaats. De volgende staat gepland op 5 juni om 10.00 uur in MFC de Drieschaar. Ook het Ontmoetingscafé vindt op deze datum weer plaats. De volgende openbare vergadering van het dorpsplatform vindt plaats op 11 december om 19.30 uur.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief