Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Succesvolle meezingmiddag in De Bunt

Door: Pascal Brugman Algemeen

PUTTE - Stichting de Bunt organiseerde deze middag een meezingmiddag voor mensen uit de gemeente Woensdrecht met een hersenaandoening. Denk hierbij aan mensen met Alzheimer of dementie die nog thuis verzorgd worden. Voorzitter Adri Gelten kreeg hierbij hulp van een aantal vrijwilligers en begon vol goede moed aan deze middag.

“We zijn uiteraard een welzijnsinstelling en mensen met een hersenaandoening vallen al snel bij festiviteiten buiten de boot. Tijdens een bezoek aan een verzorgingstehuis in de buurt van Rotterdam werd iets gelijksmatig georganiseerd. De bewoners vonden dit zo geweldig en in onze gemeente konden we zoiets ook gebruiken. Het waren dan ook liedjes uit hun jeugdjaren of later.” Het programma vanmiddag is dan ook erg herkenbaar en wie de tekst even vergeten was kon het lezen in het boek dat ze speciaal voor deze gemaakt hadden. “Deze middag hebben we dan ook te danken aan de BWI, via hen kregen wij de financiering. Vorig jaar konden we dit voor het eerst organiseren en dit was een groot succes. De vraag was dan ook snel wanneer we dit weer gingen doen, dus hier zijn we dan weer.”

Adri Gelten was dan ook de zanger van deze dag en er stonden 24 liedjes op het programma. Na 12 liedjes was er een pauze, waarbij er overheerlijke pannenkoeken werden geserveerd. Na deze pauze werd er weer volop meegezongen. Na afloop kregen de bezoekers allemaal nog een spel memory mee naar huis. De volgende meezingmiddag staat gepland op wereld Alzheimer dag, dit is op 21 september.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief