Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Natte maar geslaagde American Day in Putte

Door: Pascal Brugman Algemeen

PUTTE - Liefhebbers van Amerikaanse oldtimers konden hun harten ophalen tijdens de American Day in Putte. Op het terrein rondom MFC De Biezen werd een American Day georganiseerd. Jan van Nijnatten heeft deze dag opgericht in 2012 samen met zijn vriendenclub.

Jan en zijn vrienden begonnen dit ooit bij café de Zon in Hoogerheide op de parkeerplaats. Want zij waren liefhebbers van Amerikaanse oldtimers: “Wat ooit klein begon werd steeds drukker en drukker. Er kwamen meer voertuigen en bezoekers. Van Hoogerheide gingen we ook naar Putte. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder vrijwilligers en sponsoren.”

Helaas zat het weer dit keer niet echt mee, met afwisselend regen, hagel en zon. Coverband “Come Back” zorgde voor het muzikale programma. Er stonden diverse auto’s en slechts een paar motoren. “Er waren door het weer minder voertuigen door het verwachte weer,” vertelde Jan Krijtenburg. “Zonde dat het weer een beetje roet in het eten gooit en er minder voertuigen en bezoekers zijn. Ik ben een groot liefhebber van oldtimers en Amerikanen in het bijzonder. Deze hebben echt een mooi geluid, een mooi uiterlijk en een “King of the highway” gevoel. Ik reis zelf voor verschillende evenementen op mijn Goldwing en maak hiervan een video voor op mijn YouTubekanaal Motormobilist. Op dit kanaal plaats ik dan alle video’s van mijn reis en het evenement zelf. Ik heb al 420 abonnees op het kanaal en soms word ik zelfs al herkend. Dus ook van deze American Day komt er weer een video.” 

De volgende American Day staat gepland op Hemelvaartsdag, 9 mei, tijdens de Lentefeesten in Hoogerheide. De American Day begint dan om 10.00 uur tot 18.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief