De kampioenen van Hotak 3.
De kampioenen van Hotak 3. Foto: Patrick van Loon

Hotak’68 3 is overtuigend kampioen

Algemeen

HOOGERHEIDE - Drie punten waren er nodig om kampioen te worden in de 3e klasse B. Met overmacht werden de eerste drie wedstrijden vlot gewonnen, waarna het kampioenschap al beklonken was. Roland van den Heuvel, Youri Aarden en Martijn Withagen lieten in het verloop van de wedstrijd geen spaan meer heel van tegenstander en laatste concurrent The Back Hands 3 uit Sint Willebrord. Met maar liefst 10-0 werden de Sint Willebrorders van het kastje naar de muur gestuurd.

Behalve het bovengenoemde drietal hadden Linley Steenbak en Michel de Vries in de loop van de competitie ook een groot aandeel in het behalen van deze mooie titel. Op naar de 2e klasse!

Hotak 4 eindigde op een mooie 2e plaats in de 5e klasse C. Kans op promotie naar de 4e klasse zit er nog in, maar dan moet de beslissingswedstrijd ( volgende week ) tegen een nummer 5 van de 4e klasse gewonnen worden. In de laatste competitieronde moest er worden afgerekend met The Back Hands 5. En dat gebeurde ook, 6-4 winst. Kees Overbeeke won wederom drie partijen, Michiel Jansen twee. Samen dubbelden ze ook nog naar een overwinning .

Ook de laatste wedstrijd ging voor het 5e helaas verloren, 3-7 tegen Tanaka 6 uit Etten Leur. Volgend seizoen mogen ze zich in de 6e klasse revancheren om zo snel mogelijk terug te keren naar ‘het vertrouwde nest’. Ruud Segers trok twee partijen naar zich toe en ook Kees Adriaanse was goed voor een overwinning.

In de 7e klasse B eindigde Hotak 6 als 6e in een poule van 8. De laatste wedstrijd werd keurig met 6-4 gewonnen van nummer 5 Vice Versa ’51 3. Het was net te weinig om de Oudenboschenaren in de stand te passeren. Claudia van der Poel en Jantine Burgers-Schoonen waren samen goed voor 5 punten (beiden twee enkelspelen en samen het dubbel). Ralph Tanke pakte ook nog een overwinning mee.

Mark Alberti 2e in Den Bosch

Op zondag 21 april werd het 4de RRT toernooi van dit seizoen gespeeld bij Never Despair in Den Bosch. Voor Hotak’ 68 speelde Mark Alberti mee in de 2de klasse. Er werd gespeeld in een 6-kamp. De eerste 2 wedstrijden in de ochtend werden door Mark overtuigend gewonnen met 3-0 en 3-1. Na de pauze speelde Mark weer een zenuwslopende wedstrijd tegen Arthur. De laatste paar ontmoetingen wist Mark te winnen maar vandaag trok hij aan het kortste eind en wist Artur de winst naar zicht toe te trekken in een spannende 5- setter. Hierna wist Mark zijn laatste 2 wedstrijden te winnen met 3-0 en 3-2. Uiteindelijk kon Mark met een mooie zilveren medaille naar huis. 

INTERESSE OM TE TAFELTENNISSEN?

Heb je interesse om te komen tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter, prestatief of recreatief, je bent van harte welkom tijdens één van de Hotak’68-trainingen. Raadpleeg de website: www.hotak68.nl, mail of bel de secretaris Adriënne Suijkerbuijk: hotak68@ziggo.nl voor meer informatie. Je mag 4 keer gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief