Afbeelding
Foto: Unique by Amanda

Goburg Metaalbewerking 30 jaar & bouwt aan de toekomst

Door: José van der Wegen Advertorial

OSSENDRECHT – Goburg Metaalbewerking & industrieel onderhoud, een familiebedrijf in Ossendrecht: al 30 jaar is het een begrip in de wereld van de metaal. Niet alleen viert Goburg dit jaar haar 30-jarig bestaan, maar er wordt ook hard gewerkt aan een uitbreiding van het bedrijf. Momenteel is fase 1 van start en wordt de huidige bedrijfshal uitgebreid met 1000 m2. Hierna zal snel fase 2 volgen voor de uitbreiding van kantoren en faciliteiten. Zodat Goburg verder kan groeien en innoveren.

Want groeien, dat is iets wat Goburg heel goed kan. Volgens Erik en Anita Govaarts, de grondleggers van het bedrijf, begon het 30 jaar geleden als een eenmanszaak. “De naam Goburg is een combinatie van onze achternamen Govaarts en Van Tilburg. Erik werkte altijd al in de metaalsector voor een baas, maar wilde al jong ondernemer worden. Anita komt uit een ondernemersfamilie en dus zijn we samen gestart, vanuit huis.” Met een oude draaibank, overgenomen van Erik zijn werkgever, gingen ze aan de slag. “In eerste instantie verrichtten we voornamelijk verspanende werkzaamheden vanuit onze loods achter ons woonhuis, maar al snel groeiden we en werden de werkzaamheden breder. Dus zo kwam ook het industrieel onderhoud erbij, gevolgd met de constructiewerkplaats. Inmiddels hebben we ook onze eigen ontwikkelings- en engineeringsafdeling.” Acht maanden na de start van Goburg hadden ze al hun eerste werknemer. “En inmiddels staat de teller al op 40 collega’s.”

Verhuisd naar industrieterrein Driehoeven

Het bedrijf zat niet altijd aan de Noordstraat in Ossendrecht. “We hebben eerst aan het Putsmolentje gezeten, waar de keuken functioneerde als kantine en een deel van de woonkamer als kantoor. Aan de overkant kwam op het industrieterrein grond vrij en daar hebben we toen een nieuw pand gezet. Dat was aan de Noordstraat 3, in 1998. Die loods hebben we uiteindelijk verlengd met een inpandige woning. Op die manier konden we de zaak en privé goed combineren, want de gezinsband staat bij ons hoog in het vaandel. Voor het controleren van de machines, die ook in de nacht doordraaien, was dit ideaal. Na een kleine tien jaar groeiden we echter ook op nummer 3 uit ons jasje. Toen kwam Noordstraat 5 op ons pad, echter was dit pand toen nog wat te groot. Een enorm mooie kans, maar ook een uitdaging en die zijn we aangegaan!”

Op maat voor de klant

Goburg is in de afgelopen 30 jaar enorm gegroeid. “Meer ruimte betekent ook meer machines. We werken onder meer voor de voedingsindustrie, maritieme sector, machinebouw, de automotive, bouwsector, kartonnage en offshore industrie. We maken alles op maat voor de klant en indien gewenst van A tot Z, we zijn een one-stop-shop. We hebben alles onder één dak, van engineering, tot fabricage en montage. Onze werkplaats is inmiddels uitgerust voor enkelstuks, maar ook voor grotere series. Onze klanten bevinden zich zowel nationaal en internationaal. We hebben zelfs klanten van 30 jaar geleden en hier zijn we trots op.” 

Klaar voor de toekomst! 

Met een gemoderniseerd bedrijfspand dat geheel voorzien is van klimaatbeheersing en het dubbele aan oppervlakte is Goburg klaar voor de toekomst. “Ondersteund door ons team van ervaren vakmensen, die de kern vormen van ons bedrijf en klaarstaan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daar zijn we enorm trots op! We streven ernaar om nieuwe talenten aan te trekken die ons team versterken en bijdragen aan onze voortdurende groei.”

Voor nieuwe collega’s staan de deuren van Goburg dus altijd open. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

Goburg Metaalbewerking, Noordstraat 5, 4641 SE, 0164-672014, info@goburg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief