Afbeelding

World Cup Breda Skateboarden

vrijdag 5 oktober 2018 12:00 tot zondag 7 oktober 19:00

World Cup skateboarden 2018 bij Pier15 in Breda

De World Cup skateboarden Breda vindt plaats in het weekend van 5 t/m 7 oktober 2018 bij Pier15 Skatepark. Dit internationale event wordt georganiseerd door Pier15 in samenwerking met World Cup Skateboarding en Skateboard Federatie Nederland. Het is het grootste skateboard event wat dit jaar in Nederland plaatsvindt.

 

Skateboarden & Olympische Spelen

In 2020 zal skateboarden voor het eerst onderdeel zijn van de Olympische Spelen, die dat jaar plaatsvinden in Tokyo. Sinds de aankondiging hiervan in 2016 is het niveau hard gestegen. Momenteel is het NOC NSF nog bezig met de kwalificatie procedure voor de Olympische Spelen. Naar verwachting zal de puntentelling van de World Cups een belangrijk aandeel spelen in dit proces.

 

Uniek parcours

Pier15 is een van de beste indoor street skateparken in Europa. In het parcours komt het straatgevoel helemaal terug: een mix van rondingen, hellingen en allerhande straatmeubilair. Afgelopen augustus is het park opgeknapt zodat het helemaal klaar is voor de World Cup.

 

Festiviteiten rondom de World Cup

Tijdens de World Cup zijn er verschillende activiteiten in en rondom het skatepark. Op zaterdag avond is er een bowl battle op het buiten terrein en spelen er bands onder de noemer ‘Volcom presents Iguanarama’. Daarnaast zullen er verschillende foodtrucks te vinden zijn en is er in het café een foto expositie te zien. Op zondag avond, voorafgaand aan de prijsuitreiking, is er een Best Trick contest, mogelijk gemaakt door Bonk Skatestore en Nine Yards Skatepark Co.

 

Daan Quaars, wethouder Sport: ”Afgelopen zomer de Champions Trophy en nu weer de World Cup Skateboarding. In sportstad Breda gebeurt ‘t. Fantastisch dat Pier 15 daar dit jaar de gastheer voor is. In navolging op het NK Skateboarden, zetten zij met de World Cup niet alleen zichzelf, maar ook Breda nog meer op de kaart als (top)sportstad!”

 

Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant zijn partners van deze editie World Cup Skateboarden Breda. Samen met de ondersteuning van Volcom, Vans, Bonk, Nine Yards en Incentro belooft de World Cup Skateboarden Breda een onvergetelijk evenement te worden!