Afbeelding
Foto: Google Maps

Bijna veertig woningen op voormalig Zunehaterrein

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Woningcorporatie Stadlander wil ongeveer 39 woningen bouwen op het voormalige Zunehaterrein op de hoek van de Wouwseweg-Buurtweg in Halsteren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen week bekend gemaakt.

Sinds januari 2017 is de gemeente al in gesprek met Stadlander over het ontwikkelen van het voormalige Zunehaterrein. "Hiermee wordt enerzijds een nieuwe invulling nagestreefd van gronden die al geruime tijd braak liggen. Anderzijds wordt met de invulling van deze locaties gestreefd om versneld extra woningen beschikbaar te krijgen, waarmee kan worden ingespeeld op de actuele behoefte binnen de gemeente."

Huur- en koopwoningen

Om de kosten te kunnen dragen worden ook enkele koopwoningen toegevoegd aan het plan. Vooralsnog komen er dertig huurwoningen en slechts een negen koopwoningen. "Qua woningtypen wordt met dit segment ingespeeld op de behoefte vanuit jongeren, ouderen, nieuwkomers en één/twee persoons huishoudens aan duurzame, kleinschalige en toegankelijke (nultrede) woningen."

Bestemmingsplan

Om het plan daadwerkelijk uit te kunnen voeren moet wel het bestemmingsplan aangepast worden. Het college heeft deze week besloten in te stemmen met het in procedure brengen van het nieuwe ontwerpbestemmingsplan. De provincie en het waterschap hebben in ieder geval al laten weten akkoord te gaan. De gemeenteraad wordt nu geïnformeerd over het plan. Als ook zij akkoord gaan, wordt het plan zes weken ter inzage gelegd, waarbij belanghebbenden bezwaar kunnen maken. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief