Afbeelding

Riet Wiegeraad exposeert in Hoofdkwartier

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Riet Wiegeraad is geboren op het eiland Sulawesi (Indonesië). Als 3-jarig meisje kwam zij met haar familie naar Nederland. Zij heeft op verschillende plekken in Nederland gewoond, haar vader was namelijk beroepsmilitair. Tijdens de watersnood zijn zij verhuisd naar Bergen op Zoom.

Riet volgde een opleiding tot pedagogisch medewerker en is jaren werkzaam geweest binnen deze sector. Zo heeft zij o.a. gewerkt bij een weeshuis in Hoek van Holland en met moeilijk opvoedbare kinderen in Zandvoort aan Zee. Naast haar werkzaamheden volgde zij 4 jaar lang een avondopleiding aan de kunstacademie in Breda.

Riet is erg creatief en gooit zelden spullen weg. Waarom zou je iets weg doen als je er nog iets van kunt maken. Zij kan werkelijk alles gebruiken voor haar creaties (voornamelijk schilderijen en gebruiksvoorwerpen). Zo maakte zij van een skatebord een wandlampje die zij vervolgens versierde in haar eigen stijl. Veel kleur, daar staat haar werk om bekend. Zij werkt niet in opdracht, maar kiest haar eigen pad. Overigens zijn bij Delifrance in Bergen op Zoom ook werken van haar te vinden die geregeld worden afgewisseld.

Verder is Riet al jaren een trouwe bezoekster van het dagactiviteitencentrum ’t Cromwiel in Bergen op Zoom. In samenwerking met ’t Cromwiel houdt Riet haar eigen expositie van 29 mei t/m 29 juli 2019. Locatie: Hoofdkwartier, ’t Cromwiel, Rembrandtstraat 52a in Bergen op Zoom.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur. Riet is hier iedere middag te vinden, maar u bent uiteraard de gehele dag welkom om haar werk te komen bezichtigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief