Afbeelding
Foto: Elze te Loo

Nieuw evenementenbeleid even uitgesteld

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Evert Weys heeft de beslissing rondom het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Bergen op Zoom één maand opgeschoven. In eerste instantie zou het nieuwe beleid al in oktober worden voorgelegd aan de gemeenteraad, maar dat wordt november.

Oorzaak hiervan is de kritiek die op het stuk is gekomen. In het nieuwe evenementenbeleid wordt onder andere gesproken over het realiseren van een evenementenkalender, zodat er een betere spreiding komt van evenementen. Maar met de komst van het nieuwe beleid moeten commerciële evenementen ook meer gaan betalen om op toplocaties neer te kunnen strijken en dat besluit stuit op veel weerstand. Tot nu toe werd de stroom vaak gratis geleverd en ook de kosten van het opruimen van een evenementenlocatie komen vaak op het bordje van de gemeente. In het nieuwe evenementenbeleid komt daar verandering in. De kosten voor stroom en het opruimen van het terrein worden doorberekend naar de organisatie én er wordt een bedrag gevraagd voor de locatie. "De Grote Markt is wel onze topplek, dus daar vragen we straks ook een topprijs voor", stelde wethouder Evert Weys eerder. Andere locaties worden goedkoper en dus makkelijker realiseerbaar voor de wat kleinere evenementen. Toch levert dat plan de nodige kritiek op.

Inspraak

Op 10 september heeft de gemeente daarom een extra informatieavond georganiseerd waarbij betrokkenen hun mening konden geven. "De informatieavond heeft inmiddels plaatsgevonden en is goed bezocht. De aanwezigen hebben naast het aanleveren van knelpunten ook meegedacht over oplossingen/alternatieven en de invulling ervan. De input van de avond evenals die van de enquête leiden er toe dat we de stukken wensen aan te passen", stelt de wethouder. De verhoging van de kosten en het verschil tussen commerciële en maatschappelijke evenementen blijft bestaan, maar de manier waarop dat doel wordt bereikt is volgens de wethouder aangepast. Welke veranderingen precies doorgevoerd gaan worden, wordt later duidelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief