Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Openingsdatum voor zwembad De Schelp toch van tafel geveegd

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De nieuwe (onder voorbehoud) openingsdatum voor Zwembad de Schelp is alweer van tafel geveegd. Wethouder Barry Jacobs heeft de coördinerende rol omtrent het zwembad overgenomen van oud-wethouder Annette Stinenbosch en hij wil eerst alles controleren voor het zwembad weer open gaat.

Het management van Zwembad de Schelp bracht deze week naar buiten dat het zwembad wellicht op 3 februari weer open zou kunnen. Er waren slechts nog een paar dingen die moesten gebeuren. Zo worden de laatste werkzaamheden aan de drinkwaterleiding afgerond. "Deze werkzaamheden zijn nodig om de lokale legionellabesmetting in de groepsdouches definitief op te lossen, maar ook om nieuwe besmetting in de toekomst (beter) te kunnen voorkomen", meldt de organisatie. Deze week zou het leidingsysteem nog één keer goed doorgespoeld worden en vandaag kan de laatste bemonstering plaatsvinden.

Het resultaat daarvan verwacht men eind deze week en als dat positief zou zijn, kon het zwembad volgens het management weer open. Maar, dat gaat dus niet door. "Ik verwacht dat het zwembad binnen enkele weken veilig opent. Ik wil daar nu geen datum voor noemen, maar als het veilig is, wil ik zo snel mogelijk weer open", aldus wethouder Jacobs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief