Afbeelding

Bergse SP-fractie: 'Zijn er genoeg mondkapjes en andere beschermingsmaterialen?'

Door: Remko Vermunt

BERGEN OP ZOOM - Zijn de mensen in de zorg, maar ook de andere mensen in vitale beroepen, wel genoeg beschermd bij het uitvoeren van hun werk? Dat gaat de lokale SP-fractie in Bergen op Zoom uitzoeken. Zij hebben namelijk berichten ontvangen dat dat niet het geval zou zijn. "Het verhaal van de slechte mondkapjes in het Bravis ziekenhuis is daar slechts één voorbeeld van", aldus de SP-fractie.

De SP wil dat mensen in vitale beroepen hun werk goed kunnen blijven doen. Daarbij gaat het niet alleen om artsen, maar ook om verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, vakkenvullers, schoonmakers en chauffeurs. "Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes zijn daarvoor enorm belangrijk. Het is cruciaal dat zij dit werk kunnen doen zonder daarbij risico's te lopen om zelf besmet te raken of anderen te besmetten. Daarom is het van groot belang dat er voldoende beschermingsmaatregelen zijn voor deze mensen. Daarom willen wij weten in hoeverre er tekorten aan dat soort materialen bestaan."

Op verschillende plekken - zoals in de huishoudelijke zorg - kampen mensen volgens de SP met een tekort aan beschermingsmiddelen. "Dat moet opgelost worden. Daarom wil de SP verhalen en ervaringen van mensen verzamelen om ze vervolgens bij de regering in Den Haag of bij het Bergse college kenbaar te maken."

De fractie doet daarom een oproep: Wordt u voldoende beschermd? Kunt u veilig werken? Zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen? En zijn er genoeg mondkapjes en andere beschermingsmaterialen? Laat het ons weten! Vul hier het formulier in.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief