Afbeelding

SABIC Bergen op Zoom doneert 25 laptops aan gezinnen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - SABIC Bergen op Zoom heeft aan 25 gezinnen uit de gemeente Bergen op Zoom een laptop gedoneerd. Het bedrijf ondersteunt al jaren het onderwijs in de regio Bergen op Zoom, maar wilde in deze bijzondere tijd graag iets extra’s doen. Gemeente Bergen op Zoom en schoolbesturen hebben daarom leerlingen in kaart gebracht die geen online les kunnen volgen omdat hun ouders niet de financiële middelen hebben om een laptop te kopen. 

De laptops zijn vandaag symbolisch overhandigd door SABIC aan directrice Saskia van Loon van School Oost en Ans van Deelen van de gemeente Bergen op Zoom. Van daaruit worden ze verder verdeeld. Wethouder Barry Jacobs is blij met deze inzet voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen. "Vanochtend hebben we de laptops aan de scholen kunnen overhandigen, onder andere aan school Oost. De scholen hebben gezinnen in beeld die de laptops in bruikleen krijgen. Vandaag en een dezer dagen zullen zij de laptops uitdelen. Het is fijn om te merken dat in deze Corona tijd de gemeente samen met haar diverse partners voor passende oplossingen kan zorgen.”

Rutger Bosch (SABIC) vult hem aan: "Het is belangrijk dat leerlingen in deze tijd online onderwijs kunnen volgen. Het doet ons goed om op deze manier te kunnen helpen. Zo kunnen deze leerlingen toch les krijgen, raken ze niet achter en houden zij het contact met school, want ook dat is heel belangrijk.” Een andere behoefte die de scholen en gemeente aangaven, was die aan vrijwilligers voor het geven van bijles. Sommige kinderen hebben extra begeleiding nodig bij het volgen van online onderwijs. SABIC levert daarvoor twaalf vrijwilligers, die ieder een paar uur per week een leerling online helpen met schoolwerk.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief