Afbeelding
Foto: Iman Fase

Fractie PUNT: ‘Stel een verbod in voor carbid schieten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Gertjan Huismans van fractie PUNT ligt, wordt er dit jaar niet met carbid geschoten in de gemeente Bergen op Zoom. De fractievoorzitter heeft signalen ontvangen dat het carbid schieten goed in de markt ligt als vervanging op het vuurwerk afsteken. 

“Onze fractie vreest dat op ongecontroleerde wijze carbid zal worden gebruikt in onze gemeente. Het carbidschieten vraagt een hoge mate van deskundigheid die niet iedereen voor handen heeft. De explosieve kracht is daarentegen dermate hoog dat daarmee veel schade en verwondingen kunnen ontstaan”, stelt Huismans. Hij ziet dan ook dat meerdere gemeenten al zijn overgegaan tot een verbod op carbid. “Graag ziet Fractie PUNT dat ook in Bergen op Zoom een carbid verbod gaat gelden. Hoewel er landelijk wordt gesproken over een verbod zijn wij van mening dat we ons niet kunnen permitteren om te wachten op deze discussie.”

Huismans wil dan ook van het college weten hoe zij willen omgaan met het afschieten van carbid tijdens de jaarwisseling. “Is uw college bereid om een noodverordening in te stellen hiervoor? En welke mogelijkheden ziet u om carbid gebruik te verbieden?”, wil Huismans weten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief