Archieffoto
Archieffoto Foto: Dick Vermaas

Nieuwe vorm van techniekonderwijs: CURIO werkt samen met De Maagd, Gebouw-T en SIEMENS

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Amerikaans/Britse concern TAIT, verantwoordelijk voor de shows van Beyonce, U2, Taylor Swift en Metallica, heeft Theater de Maagd uitgerust met geavanceerde theatertechniek. In de toekomst wil het bedrijf dit gebruiken als etalage en trainingslocatie voor toekomstige Europese klanten, maar dit biedt meteen mooie kansen voor Bergen op Zoom.

De techniek die gebruikt wordt heeft namelijk meteen voor een samenwerking gezorgd met Siemens, Curio en de gemeente Bergen op Zoom waardoor een nieuwe vorm van techniekonderwijs voor de regio een feit is. “Dankzij deze samenwerking krijgt Curio er in Bergen op Zoom een extra ‘podium’ bij om een professionele en innovatieve leer- en werkomgeving aan te bieden aan onze bestaande en toekomstige studenten. Als dé beroepsopleider van de regio leiden we studenten op voor de toekomst. Dit initiatief sluit daarom ook goed aan bij onze ambities”. 

In Gebouw-T en theater de Maagd werken straks mbo-studenten Mechatronica, Werktuigbouw, ICT, Design en Podiumtechniek in multidisciplinaire teams aan vraagstukken die afkomstig zijn uit de theaterwereld. De creatieve en innovatieve oplossingen die de studenten bedenken en ontwikkelen worden écht uitgevoerd bij een voorstelling of evenement. De leerlingen worden daarbij begeleid door docenten van Curio en professionals van de Bergse podia.

De vernieuwde vorm van opleiden is tot stand gekomen op verzoek van het bedrijfsleven. Er is grote behoefte aan hoogwaardige opgeleide technici, die naast technische kennis, vooral denken in creatieve en innovatieve oplossingen. Thijs Bruijns van TAIT is blij dat deze start gemaakt kan worden “Dit concept past helemaal in onze filosofie. Wij geloven heilig in het principe dat onderwijs de sleutel is tot technische innovatie. Ook de design-driven aanpak van het onderwijs, waarbij de wens van de artiest centraal staat, is afgestemd op onze manier van werken”.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief