Afbeelding
Foto: Politie.nl

Koperdieven aangehouden door oplettende getuige

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden die verdacht worden van koperdiefstal in een pand aan de Drebbelstraat. Het gaat om een man van 29 en een van 37. Ze zijn beiden woonachtig in Bergen op Zoom.

Een oplettende getuige belde woensdag de politie toen hij twee mannen over het hek zag klimmen bij de Drebbelstraat. Op het stuk grond staat een pand dat gesloopt wordt. Agenten gingen ter plaatse, maar troffen op dat moment niemand aan. Even later meldde dezelfde getuige weer. Hij zag nu dat de twee mannen terug het hek overklommen en in een bepaalde richting liepen met, mogelijk, koper in hun bezit. 

De getuige gaf een signalement door van de mannen en agenten zijn wederom naar de genoemde plaats gereden. In de Voltastraat troffen de agenten twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Zij bleken inderdaad in het bezit van kabels die koper bevatten.

De mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal van koper en ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben ze een verklaring afgelegd. De eigenaar van het pand wordt verzocht om aangifte te doen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief