Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Stadlander neemt afscheid van Scheldeflat: Sloop eind 2022

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Woningcorporatie Stadlander gaat eind 2022 of begin 2023 beginnen met de sloop van de Scheldeflat aan de Borgvlietsedreef in Bergen op Zoom. Dat is een jaar eerder dan gepland. De ruim vijftig huurders moeten voor 1 juli 2022 de flat verlaten hebben en ook de vleermuizen die zich hebben gehuisvest in het pand moeten op zoek naar een nieuw onderkomen.

“De flat heeft z’n beste tijd gehad. Niet alleen bouwtechnisch, maar ook voor de leefbaarheid in de wijk doet de flat weinig goeds”, stelt Kimberley Willems namens Stadlander. De laatste jaren is er namelijk flink geïnvesteerd in de wijk. “En daardoor ontstaat er een steeds groter contrast tussen de nieuwe woningen en deze oude flat.” Dat hoorde Stadlander ook terug vanuit bewoners van de wijk en daarom is ervoor gekozen om de flat eerder te slopen dan gepland. “Dat kan ook, omdat we alle procedures al hebben doorlopen. Het bestemmingsplan is al klaar, dus we kunnen hier vrij snel aan de slag.” 

Eind 2022 of begin 2023 wordt gestart met de sloop, zodat in de tweede helft van 2023 gestart kan worden met de bouw. Die moet in 2024 opgeleverd worden. “We gaan hier 3 appartementencomplexen bouwen en nog een aantal grondgebonden woningen.” De appartementencomplexen worden een stuk lager dan de huidige Scheldeflat. In totaal komen er zo’n 100 woningen: 85 appartementen en 15 woningen. “Maar dat aantal kan nog veranderen, we gaan nu verder met het maken van concrete plannen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief