Afbeelding
Foto: Scouting Ridder Boudewijngroep

Scouts uit Bergen op Zoom winnen zeilwedstrijden om de Oosterscheldebeker

Door: Ruud Smolders Algemeen

BERGEN OP ZOOM – De Karel Doormangroep uit Bergen op Zoom is de grote winnaar van de regionale scoutingzeilwedstrijden. De Brabants zeeverkennergroep wist op een kalme Oosterschelde zowel in de junioren- als in de seniorenklasse te winnen. 

Rond elf uur ‘s ochtends (gisteren) verzamelden alle deelnemende scouts (bijna 200) zich op het terrein van de organiserende Ridder Boudewijngroep. Nadat wethouder dhr. Maarten Both namens de gemeente Reimerswaal alle deelnemers veel succes wenste, trokken de waterscouts naar de jachthaven.

De wedstrijden kenden een bijzonder verloop. Aanvankelijk leken de weersomstandigheden - droog, half bewolkt en een windkracht 2- behoorlijk gunstig. Na het startsein (om 12.30 en om 12.40 uur) gingen de bijna 30 lelievletten dan ook voortvarend van start om de vier rondjes langs onder meer de jachthavens en de Yersekse oesterputten te zeilen.

Dobberen in plaats van zeilen

Het eerste rondje verliep voor de meeste deelnemers nog soepel, maar halverwege de tweede ronde ging de wind liggen en werd het meer dobberen dan zeilen. In combinatie met de toenemende stroming als gevolg van afgaand tij kwamen veel bootjes nauwelijks meer vooruit. Slechts vijf vletten wisten drie rondes volledig te voltooien. Reden voor de jury om voor de rest van het deelnemersveldt e beoordelen op de doorkomsttijden van de tweede ronde.

In de Seniorenklasse won de Karel Doormangroep de eerste, tweede en derde prijs. In de Juniorenklasse was ook de eerste prijs voor de Karel Doormangroep.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief