Afbeelding

Basisschool de Kreek en stichting Zon trekken aan de bel

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Liliane Fonds heeft samen met leerlingen van Brede basisschool De Kreek en leerlingen van de ZON-groep, Zorg en Onderwijs Nu, donderdag 10 maart meegedaan met de jaarlijkse actie “Wij trekken aan de bel’. Op het schoolplein trokken de leerlingen 1 minuut met veel toeters en bellen aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in de wereld die niet naar school kunnen.

Dat zijn er meer dan 23 miljoen. Landelijk hebben er 720 basisscholen meegedaan. Ook voor ZON werd tevens aandacht gevraagd. ZON is een stichting voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij bieden dagopvang voor kinderen met een complexe zorgvraag aan. Deze opvang vindt plaats binnen een reguliere school, waardoor kinderen met en zonder beperking elkaar dagelijks ontmoeten. Het belangrijkste is de integratie tussen reguliere leerlingen en de leerlingen van de ZON-groep. Kinderen met en zonder handicap kunnen van elkaar leren, en zeker ook samen plezier hebben.

De reguliere leerling ziet en ervaart hoe leuk het is om voor iemand iets te kunnen betekenen, daarnaast leren zij omgaan met gehandicapten als een directe naaste. De ZON-groepleerling wordt op zijn of haar beurt uitgedaagd en geprikkeld door de reguliere leerlingen. Dit wordt momenteel met grote voldoening toegepast op de Brede Basisschool De Kreek in Bergen op Zoom. Meer informatie over stichting ZON zie website www.zorgonderwijsnu.nl

FOTO HANS DE BOTBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief