Afbeelding
Foto: Dick.Vermaas.Fotografie

Erwin Eggermont blikt terug op Les Misérables: ‘De inzet van iedereen was écht onbeschrijflijk’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

De Vierschaar heeft dit jaar weer een groots openluchtspektakel neergezet: Les Misérables. Onder regie van Arthur van Broekhoven en Erwin Eggermont brengt een cast van bijna zeventig spelers een eigen versie van het wereldberoemde boek. Dit jaar vonden de tien voorstellingen het plaats op een unieke locatie: in de openlucht op het Ravelijn.  

Erwin van Eggermont is al jaren betrokken bij stichting De Vierschaar. “Ik ben toen ik 18 was begonnen met toneelspelen en zo ben ik er langzaam ingerold. Ik heb niet meegedaan aan het allereerste openluchtspektakel, omdat ik het toen nog niet kende. Maar sinds de productie van Diederick heb ik altijd mee mogen doen als acteur. Daarnaast heb ik de laatste jaren andere  spelers ook veel bij mogen leren en ben ik opgeleid als Regisseur Amateur Toneel. Zo heb ik uiteindelijk de doorkanteling naar regie gemaakt.” 

Erwin vervulde dit jaar de hoofdrol van Jean Valjean, iets wat hij vooraf niet had gedacht. “Samen met Arthur heb ik het concept neergezet. Toen de repetities begonnen trok degene die de hoofdrol zou vervullen, zich terug. “Toen hebben we op het laatste moment besloten dat ik die rol op me zou nemen. Maar als je speelt kun je niet regisseren, of althans niet jezelf. Arthur heeft toen een stap vooruit gezet en de regie op zich genomen. Ik ben me gaan focussen op het acteren en achter de schermen keken we samen of alles liep zoals we wilden.” 

Erwin zijn absolute hoogtepunt tijdens de productie was dat iedereen, koste wat het kost, iets moois neer wilden zetten. “De inzet van iedereen was écht onbeschrijflijk.” 


Erwin Eggermont - Foto: Sanne Brusselaars

Erwin Eggermont


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief