Afbeelding
Foto: Slagerij van der Borght

Hoge energierekening doet Slagerij van der Borght de das om: ‘We kunnen niet anders’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De energierekeningen die niet meer te betalen zijn is de nekslag geweest voor de onderneming van slagerij Van der Borght. 

Slagerij van der Borght is al 92 jaar een begrip in Bergen op Zoom. Maar vanwege de hoge energiekosten hebben eigenaren Erik en Elles van der Borght er voor moeten kiezen de deuren op 3 december te sluiten. “Het is niet onze eigen keuze maar we konden niet anders. De energiekosten zijn zo hoog geworden dat we er geen centen meer mee verdienen”, aldus Erik van der Borght. “We stonden met onze rug tegen de muur, vreselijk. We hadden twee opties: de eerste was om ons privé kapitaal in het bedrijf te stoppen maar daar hebben we 35 jaar hard voor gewerkt. Bovendien verdien je er dan niks meer aan natuurlijk. De tweede optie was om de deuren te sluiten. En hoe pijnlijk het ook is, is dat de keuze die we hebben gemaakt.” Erik vindt het vooral erg voor zijn personeel: “Het gaat me echt aan het hart dat ik mijn team dit aandoe, maar we konden niet anders.” De fout ligt volgens Erik bij de staat. “Het is schandalig dat de staat de MKB’ers zo aan hun lot over laten. Het is niet te betalen, maar daar wordt geen rekening mee gehouden.”

Sluiting
De slagerij blijft geopend tot 3 december. “We vinden het belangrijk dat onze vaste klanten op een persoonlijke manier afscheid kunnen nemen. We hebben het nieuwsbericht vandaag op Facebook gedeeld zodat iedereen er vanaf weet.” Erik en Elles gaan na de sluiting vooral even ‘niksen’. “We gaan eerst een maand niks doen! Daarna zien we wel weer. Ik wil een baan gaan zoeken waar ik ‘gewoon’ 40 uur werk in plaats van 60 uur in de week, dat is ook wel een keer lekker.”
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief