Afbeelding
Foto: Stadlander

Stadlander, Constructif en Praktijk Memo verduurzamen woningen Warande-Oost

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een ruime meerderheid van de bewoners van de 170 huurwoningen in de wijk  Warande-Oost stemde vóór het energiezuinig en comfortabeler maken van hun  woning. Het nauw betrekken, informeren en in gesprek gaan met bewoners  heeft zijn vruchten afgeworpen. Stadlander en bouwpartner Constructif zijn blij  en trots dat ze met de ruim 80% behaalde positieve stemmen kunnen starten  met de verbeterwerkzaamheden.  

Samenwerking Praktijk Memo 
Bij het verduurzamen van de woningen in Warande-Oost is er ook oog voor maatschappelijk  ondernemen. In samenwerking met Praktijk Memo in Bergen op Zoom krijgen mensen met  een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen in dit  renovatieproject. Onder deskundige begeleiding maken de deelnemers in de werkplaats van  Praktijk Memo onder andere geprefabriceerde gevelpanelen. Deze worden later op alle  woningen gemonteerd.  

Ludy Tunders, leermeester team Arbeidstraining, Dagbesteding & Onderwijsbegeleiding,  vertelt: “Bij Praktijk Memo hebben onze deelnemers van Stadlander en Constructif een mooie  kans gekregen voor arbeidstraining en dagbesteding. Hiermee worden ze uitgedaagd en in  hun kracht gezet om zichzelf verder te ontwikkelen. We zijn blij met het vertrouwen en de fijne  samenwerking.” Praktijk Memo is een kleinschalige praktijk in Bergen op Zoom voor  geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Verbeteringen woningen 
Het gebied Warande Oost in Bergen op Zoom strekt zich uit van het Boerhaveplein tot aan de  Pegasuslaan. Hier staan 238 eengezinswoningen. Met het renovatieproject richten  Stadlander en Constructif zich op de 170 huurwoningen. De woningen krijgen een betere  isolatie van gevels, daken en vloeren en gaan volledig van het gas af. Daarnaast krijgen de  woningen een betere uitstraling. Het toevoegen van groen speelt hierin een grote rol.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief