Afbeelding
Foto: Basisschool De Kreek

Brede basisschool De Kreek ontdekt de weervisserij tijdens avontuurlijk uitje

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op 24 mei werden de leerlingen van groep 7a van Brede basisschool De Kreek getrakteerd op een uniek avontuur tijdens hun bezoek aan de Bergse Diepsluis. Aan boord van het imposante moederschip “Zwerver 3” werden zij ondergedompeld in de fascinerende wereld van de weervisserij en kregen zij de kans om de prachtige omgeving te verkennen. Het uitstapje bleek een groot succes te zijn en zorgde voor een enorme dosis enthousiasme bij de kinderen.

Na een korte introductie op het schip begaf de groep zich naar de drie sloepen die hen stonden op te wachten. Tijdens de vaartocht werden er boeiende verhalen verteld over de weervisserij en de rijke historie van de omgeving. Binnen slechts een half uur bracht de imposante Zwerver 3 de leerlingen naar de locatie waar de sloepen voor anker gingen bij het indrukwekkende fuikgat. Hier begonnen de vissers aan hun taak om de vangst binnen te halen.

Met grote verwondering aanschouwden de kinderen het bedrijvige tafereel terwijl de vissers druk in de weer waren. En tot hun grote verrassing troffen ze onder andere een schitterende rode Poon aan tussen de gevangen vis. De interactie met de vissers en het meemaken van dit traditionele ambacht maakte diepe indruk op de jonge avonturiers. De leerlingen waren uitzinnig van enthousiasme en genoten met volle teugen van dit unieke uitje.

Het zonnige weer voegde een extra dimensie toe aan het plezierige uitstapje. De stralende zon zorgde voor een levendigere beleving op het water en creëerde een prachtige sfeer. De combinatie van leerzaamheid, spanning en plezier maakte dit uitje tot een onvergetelijke gebeurtenis voor de leerlingen van groep 7a.

De school en alle betrokken organisaties kijken met trots terug op dit geslaagde avontuur. Het bieden van bijzondere ervaringen en het verrijken van de leeromgeving staan hoog in het vaandel. De leerlingen hebben op een speelse wijze kennisgemaakt met de weervisserij en hebben een waardevolle herinnering gecreëerd die hen nog lang zal bijblijven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief