Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gratis cursus Digisterker helpt Bergenaren digitaal vaardig te worden

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Heb je moeite met het gebruiken van websites van de overheid of het hanteren van jouw DigiD? Geen zorgen! In de gratis cursus Digisterker leer je stap voor stap hoe je gebruik kunt maken van digitale overheidsdiensten. Van het aanvragen en gebruiken van een DigiD-code tot het vinden van informatie en het regelen van zaken online, alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.

De cursus Digisterker bestaat uit vijf bijeenkomsten en biedt een waardevolle gelegenheid om jouw digitale vaardigheden te vergroten. Naast de basisonderwerpen, kun je ook met andere onderwerpen aan de slag die jou interesseren. De bijeenkomsten vinden plaats op 30 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni.

Elke bijeenkomst duurt van 15.15 uur tot 16.45 uur. Het is belangrijk dat je alle bijeenkomsten bijwoont om optimaal te kunnen profiteren van de cursus.

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een deelnamecertificaat, wat jouw nieuwe digitale vaardigheden bevestigt. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Vooraf aanmelden is echter wel vereist. Dit kan via de website www.bibliotheekwb.nl/digisterker, door een e-mail te sturen naar cursus@bibliotheekwb.nl, of door te bellen naar 06-18052248.

De cursus Digisterker biedt een uitgelezen kans om jezelf vertrouwd te maken met de digitale wereld van overheidsdiensten. Of je nu wilt leren hoe je belastingaangifte doet, een afspraak maakt bij de gemeente of andere online zaken wilt regelen, deze cursus voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden.

De Bibliotheek West-Brabant zet zich in om digitale inclusie te bevorderen en iedereen gelijke kansen te bieden in de digitale samenleving. De cursus Digisterker is een belangrijk onderdeel van dit streven en biedt praktische hulp en begeleiding aan Bergen op Zoomers die hun digitale vaardigheden willen versterken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief