Afbeelding
Foto: VVV Brabantse Wal

Monumenten zetten deuren wagenwijd open, ook in Halsteren en Lepelstraat

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

HALSTEREN - Naast Bergen op Zoom zijn ook Halsteren en Lepelstraat volledig voorbereid om hun historie te onthullen tijdens de aanstaande Open Monumentendagen. Lia Rozendaal, lid van de Heemkunde kring Halchterth, speelt een centrale rol in de organisatie van deze evenementen.

Lia Rozendaal deelt haar enthousiasme: “In Halsteren hebben we niet alleen de prachtige Sint Martinuskerk, maar ook de toren die beklommen kan worden. Het Heemhuis Hof van Ram staat het hele weekend open voor bezoekers. Hier zullen koren zoals In vuur en vlam, de Beekzangers en de Jeugd van Vroeger optreden, en zelfs de pastoor zal aanwezig zijn. Daarnaast zal theatergroep Ons kent Ons het thema ‘Kloecke Vrouwen’ via theater tot leven brengen.”

“Maar dat is nog niet alles,” vervolgt Rozendaal. “Er is ook een boeiende fietstocht genaamd ‘De Dertien Halsterse Bergen’, die je meeneemt langs alle bergen in het dorp, en dat zijn er maar liefst 13. De tocht wordt aangevuld met straten en wijken die het woord ‘berg’ in hun naam dragen. Deze 17 kilometer lange fietstocht duurt ongeveer 75 minuten en start en eindigt bij het Heemhuis.”

In Lepelstraat opent de Sint Antonius van Padua-kerk haar deuren voor nieuwsgierige bezoekers, die kunnen genieten van een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief