Afbeelding
Foto: CDA/V-BoZ

CDA/V-BoZ alliantie pleit voor nieuw vervoermiddel Reddingsbrigade

Door: Ties de Bakker Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Reddingsbrigade Bergen op Zoom heeft dringend een nieuw vervoermiddel nodig, dat schrijft de CDA/V-BoZ alliantie aan het college. Het gebruik van eigen vervoer is achterhaald en de beschikbare auto zou niet over de benodigde trekkracht beschikken. 

Tot op heden gebruiken de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Bergen op Zoom altijd een van hun eigen auto’s om hun reddingsboot te vervoeren naar plek van bestemming. Dat riep verbazing op bij reddingsbrigades van andere gemeenten op de Landelijke Veiligheidsdag in mei. “Men was verbaasd dat dat in onze gemeente nog niet geregeld is. De Reddingsbrigade Bergen op Zoom is echt nog een van de laatste afdelingen die eigen vervoer gebruiken. Dit herbergt een groot risico; indien er storingen of bijvoorbeeld financiële problemen optreden, komen de werkzaamheden in gevaar. Het vervoermiddel dat nu in gebruik is, is bovendien niet meer toereikend omdat de boten te zwaar worden om te trekken”, legt de CDA/V-BoZ alliantie uit in hun brief. 

Die werkzaamheden zijn volgens de alliantie in het belang van de publieke veiligheid en stipt dit nadrukkelijk aan in hun vragen aan het college. Zo vragen ze: “Erkent u het belang van het bestaan van deze vereniging?”, en: “Begrijpt u de noodzaak van een vervoermiddel en bent u bereid een oplossing te bedenken voor deze vereniging?”. 

Oplossingen
Uit gesprekken van CDA/V-BoZ met Reddingsbrigade Bergen op Zoom kwam naar voren dat ze een auto nodig hebben met een minimale trekkracht van 1300 kilogram. “Zij begrijpen heel goed dat dit een dure uitgave is. Wij doen daarom een oproep om een oplossing te vinden voor deze vereniging omdat het belang van hun inzetbaarheid groot kan zijn. Wellicht is er een auto beschikbaar in het wagenpark van de gemeente of binnen de veiligheidsregio, zoals bij de brandweer”, raadt raadslid Stefaan Verheugt (raadslid CDA), Ans van Eekeren (burgerlid V-BoZ) en Hilde Martens (burgerlid CDA) aan.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief