Afbeelding
Foto: luciennefotografie.com

Dit is het programma van Sinterklaas in Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vol verwachting klopt ons hart. Want op zaterdag 18 november komt Sinterklaas samen met zijn Pieten én met de dierenvriendjes van Amerigo weer aan in de Theodorushaven. De Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom is al maanden druk bezig met de voorbereidingen voor het feest. “Het belooft weer een heel spektakel te worden”, glundert Miriam Vos.

Ieder jaar zorgt de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom er weer voor dat het bezoek van de Sint aan de gemeente goed verloopt. Van het Muziekspektakel tot de Kindervoorstellingen, en van de Sint Scholenpakketten tot het gloednieuwe De stallen van de Sint in het Groot Arsenaal. De plannen zijn weer groots.

Studio Pepernoot
Nog voordat Sinterklaas in Bergen op Zoom aankomt, kunnen kinderen alle genieten van de grappen en grollen van de Pieten. Want vanaf maandag 13 november zijn zij iedere schooldag om 09.00 uur te bekijken bij Studio Pepernoot.

Intocht
Op zaterdag 18 november is het zo ver. Dan komt de Sint samen met zijn Pieten op Pakjesboot 11 om 13.00 uur aan in de Theodorushaven. Als de pakjesboot is aangemeerd en de Sint en de Pieten de kade op stappen, volgt een zomerse optocht met Spaanse danseressen. En wat is dat nou? Pakjespiet heeft ook iets nieuws meegenomen, namelijk een pakjeskar! Hiermee kan hij heel veel pakjes tegelijkertijd meenemen. Superhandig! Om 15.00 uur op de Grote Markt krijgen Sinterklaas en de Pieten een warm welkom van de nieuwe burgemeester en dan kan het feest echt beginnen!

Handig om te weten: Tijdens de intocht delen de glutenvrije Pieten glutenvrije pepernoten uit aan kinderen die geen gluten mogen eten. De glutenvrije Pieten herkennen de kinderen aan de groene vlag. Deze vlag kun je downloaden op www.sintboz.nl 

Sint’s Muziekspektakel
De muziekpieten brengen op zondag 19 november weer een wervelende show op de planken. Met de Pietenband, de Danspieten en het huisorkestje van de Sint belooft het weer een sfeervolle middag te worden. Het muziekspektakel vindt om 14.45 uur plaats in de Stoelemat en is gratis toegankelijk. 

Handig om te weten: Voorafgaand aan het Muziekspektakel kun je kaartjes voor de Kindervoorstellingen kopen. Wil je geen kaartjes kopen? Dan hoef je niet in de rij te staan en kun je gewoon naar binnen lopen!

Costa del Sint
Op zondag 26 november vindt in de Stoelemat sinterklaasevenement plaats, genaamd ‘Costa del Sint’. Het pand zal speciaal voor die dag compleet in het thema staan van de het kinderfeest en biedt de kinderen een all inclusive mini-vakantie. De bestemming is een grote Spaanse boulevard, helemaal in teken van het thema van dit jaar.

De kaartverkoop is op donderdag 16 november om 19.00 uur. De toegangsprijs is 13,50 eur0 per persoon en is inlcusief (niet alcoholische) consumpties en versnaperingen. Na afloop krijgen de kinderen een blijvende herinnering mee! De kaarten zijn te koop via de website www.sintboz.nl

De Kindervoorstellingen
De kinderenvoorstellingen in theater De Maagd zijn bijna een musical te noemen. De grootse show vol liedjes, dans, decor en kostuums laat kinderen ieder jaar weer hun ogen uitkijken. In Spanje is het bijna altijd zonnig. In Nederland is dat wel anders. Daarom wil Sinterklaas de Pieten geod voorbereiden op het onvoorspelbare Hollandse weer, voordat ze naar Nederland gaan. “Laat je omverblazen door deze storm aan hilarische Pietenavonturen en vrolijke sinterklaasmuziek. Breng ook een zonnebril mee, die kan namelijk goed van pas komen!”

De voorstellingen vinden plaats op woensdag 29 november om 13.30 / 15.00 / 16.30 / 18.00 / 19.30 uur. De kaarten zin voorafgaand aan het Muziekspektakel óf vanaf maandag 14 november bij de VVV Brabantse Wal te koop. 

Lampionnen en gezinsviering
Op de laatste vrijdagavond voor pakjesavond wordt de binnenstad van Bergen op Zoom overspoeld door de leukste sinterklaasmuziek en stralende lichtjes: het is weer tijd voor de Lampionnenoptocht.  De kinderen mogen om 18.45 uur samen met hun ouders en een zelfgemaakt lampion naar het Beursplein komen waar de Pieten de sfeer er alvast in brengen. Om 20.00 uur is de Apotheose in de Thaliatuin

Sint op school
Dit jaar nemen maar liefst 24 basisscholen in Bergen enthousiast deel aan het Sint’s Scholenpakket. “Het is fantastisch dat de basisscholen hier opnieuw mee aan de slag gaan. Ze zijn met veel enthousiasme begonnen aan de voorbereidingen,” deelt Vos mee. “Op deze manier kan iedereen een vleugje magie ervaren rondom het feest, zelfs als het niet vanzelfsprekend is om deel te nemen aan andere activiteiten in Bergen op Zoom.” Met behulp van filmpjes, opdrachten en een grote aftelkalender komt het Sinterklaasverhaal van Bergen ook tot leven in de klaslokalen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief