Afbeelding
Foto: Crowdfunding

Tienduizenden euro’s voor alleenstaande vader na brand aan de Balsedreef

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een crowdfunding voor de eigenaar van het huis dat op 19 november afbrandde aan de Balsedreef heeft al ruim 28.000 euro opgeleverd. Het woonhuis dat in vlammen op ging was van Jeroen, een alleenstaande vader van drie jonge kinderen.

Het is immens treurig: De grote brand die heeft gewoed in een woonhuis bij de B&B aan de Balsedreef. Die B&B was de grote droom van de vrouw van Jeroen. Zij overleed door ziekte.

“Stel je voor: jouw partner heeft dé grote wens voor een B&B, ergens een mooi boerderijtje in het bos, een idyllisch plekje, waar de kinderen in een prachtige omgeving kunnen opgroeien en die ze zo graag ook met anderen wilt delen. Jullie hebben samen 3 jonge kinderen maar werken keihard aan die droom, naast het drukke leven van het runnen van het gezin. En je vindt dan hét plekje. Er moet nog wel wat aan gebeuren en het is een behoorlijke investering maar de wens, focus en liefde die jullie als gezin ervaren zorgen ervoor dat je het aandurft, je gaat ervoor”, schrijf Kristel Mulders op de pagina van de crowdfunding. “Je zit samen vol in het proces van de renovatie, verhuizing en het opzetten van de onderneming tot het noodlot toeslaat: je partner wordt ziek, heel ziek. En er is niets meer aan te doen. Je leven staat op zijn kop. Drie jonge kinderen gaan een ouder verliezen, jij de liefde van je leven en jullie droomleven moet ze loslaten omdat ze overlijdt. Het is het leven van Jeroen, die er dan ineens -samen met zijn 3 kinderen- alleen voor staat. Gesloopt door de intensieve ziekteperiode van zijn partner in plaats van gesloopt door het samen werken aan hun levensdroom. Je zou denken dat hij hiermee wel zijn portie heeft gehad hè? Niets is minder waar helaas…”

Op 19 november sloeg opnieuw het noodlot toe. Er brak brand uit in het huis bij de B&B aan de Balsedreef. “Jeroen kan met zijn kinderen op tijd naar buiten komen maar hebben verder dan de kleding die ze aan hebben helemaal niets. Daar staat hij dan, buiten, in de donkerte van het bos op die gure zondagavond, met zijn kinderen in de hand op hun blote voeten, te kijken naar hoe hun huis, hun droom, de hele omgeving verlicht en in vlammen op gaat. Na al zoveel emotioneel verloren te hebben en dan nu ook alles fysiek kwijt te zijn zit het gezin er compleet doorheen.”

Om Jeroen en zijn kinderen te steunen, is Kristel een crowdfunding begonnen. “Zoals het huis, de droom van zijn overleden vrouw, ooit steen voor steen met veel liefde is gebouwd, zo kan iedere euro weer een steen zijn om het leven van Jeroen en zijn kinderen opnieuw op te bouwen”, schrijft zij.

Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven. Er is inmiddels al ruim 28.000 euro opgehaald. Doneren doe je hier.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief