Frederique Sanen en Jeroen Jonkers.
Frederique Sanen en Jeroen Jonkers. Foto: AV Spado

Bergse Frederique Sanen leidt de weg met sportprothese in Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Frederique Sanen draagt een ‘beenprothese’. Al jarenlang koesterde ze de wens om te gaan hardlopen, maar dit bleek niet mogelijk met haar dagelijkse prothese. Recentelijk heeft ze echter een blade gekregen, waardoor ze nu kan hardlopen met deze sportprothese! Na jaren van belemmering kan ze eindelijk werken aan haar conditie.

Frederique heeft plannen om te gaan sporten met een groepje mensen met een sportprothese. Tijdens een inspiratieavond willen we kennismaken met ‘sporten met een blade’, waarbij we tips krijgen over hoe je met een blade kunt sporten. We hopen dat er voldoende interesse is om op korte termijn een groepje te starten. Spado is geen onbekende club voor Frederique; haar opa, Bob Stuker, is mede-oprichter en erelid van de vereniging.

Het programma voor de avond is als volgt: Maandag 22 april, van 20.00 tot 21.30 uur in het Clubhuis van AV Spado op sportpark Rozenoord. Vanaf 19.30 uur is er vrije inloop, om 20.00 uur zal Marijn Verdult, bestuurslid van AV Spado, ons welkom heten, gevolgd door het verhaal van Frederique. Om 20.15 uur zal Femke Pluim, projectmedewerker aangepast sporten bij de Atletiekunie, een introductie geven over sporten met een blade. Vervolgens zal Ronald Hertog zijn ervaringsverhaal delen en tips geven. Ronald heeft twee keer deelgenomen als atleet aan de Paralympische Spelen en was vooral succesvol in het speerwerpen en verspringen.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie, Fitfabriek BoZ en de buurtsportcoaches aangepast sporten uit de regio West-Brabant. Aanmelden en meer informatie: ggroep@spado.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief