Koor Bittere Tranen
Koor Bittere Tranen Foto: Albert Joosen

Van smartlap tot meezingfestijn: Bittere Tranen viert 25-Jarig jubileum

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het smartlappenkoor Bittere Tranen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Oorspronkelijk opgericht in 1999 onder de naam Eerste Bergse Smartlappenkoor Bittere Tranen, heeft het koor een hechte reputatie opgebouwd in de regio.

Met een repertoire dat voortdurend wordt vernieuwd, omvat het koor Nederlandstalige smartlappen, meezingers en luisterliedjes. Onder leiding van dirigent Paul Hoedelmans en ondersteund door drie ervaren accordeonisten, telt dit gemengde koor zo’n 60 enthousiaste leden. Een groot deel van hen zet zich tevens als vrijwilliger in binnen het bestuur en verschillende commissies.

Naast de gezellige repetities verzorgt het koor drukbezochte optredens voor talrijke maatschappelijke organisaties in Bergen op Zoom en omstreken, waaronder verzorgings- en verpleeghuizen. Ook neemt het deel aan diverse korenfestivals, zowel binnen als buiten de regio.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar organiseert het koor verschillende activiteiten, waaronder de lancering van een nieuwe website en de onthulling van een nieuw vaandel in de vorm van een banner, om het koor in de schijnwerpers te zetten. Op zondag 21 april staat er een meezingmiddag op het programma in De Mortier, samen met een koor uit Dongen. Iedereen die graag met deze koren meezingt, is van harte welkom om 15.00 uur, met gratis toegang.

Verder staat het korenfestival ‘Zingderend Berrege’ op zaterdag 29 juni in de Bergse binnenstad gepland, waar maar liefst zeven koren met diverse genres aan deelnemen. Dit festival wordt ondersteund door de gemeente en zo’n twintigtal kleine sponsors, en heeft potentie om in de komende jaren uit te groeien tot een groter evenement.

Om het jubileum af te sluiten wordt er eind augustus een grote verrassingsactiviteit georganiseerd voor alle leden. Daarnaast wordt met een samengestelde foto-expositie teruggeblikt op de afgelopen 25 jaar van het koor. Nieuwe leden zijn van harte welkom, en meer informatie is te vinden op de website van het koor: www.bitteretranen.nl. Voorzitter Frans Suijkerbuijk benadrukt het plezier en de saamhorigheid die het koor kenmerken: “Samen zingen verbindt, en met ons groeiende ledenaantal zien we vol vertrouwen naar de toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief