vlnr: Peter de Koning (voorzitter LMM, Moore DRV), Dominique Hopmans (wethouder, gemeente Bergen op Zoom), Daphne  Bustenai (business development manager, Rabobank), Eyup Karso (directeur coöperatieve Rabobank), Marc Luijkx (bestuur LMM, DKG Groep), Lisa van Hoof (duurzaamheidscoördinator, DKG Groep), Erik Vleghels (bestuur LMM, Loods 52), Piet de Kock (bestuur LMM).
vlnr: Peter de Koning (voorzitter LMM, Moore DRV), Dominique Hopmans (wethouder, gemeente Bergen op Zoom), Daphne Bustenai (business development manager, Rabobank), Eyup Karso (directeur coöperatieve Rabobank), Marc Luijkx (bestuur LMM, DKG Groep), Lisa van Hoof (duurzaamheidscoördinator, DKG Groep), Erik Vleghels (bestuur LMM, Loods 52), Piet de Kock (bestuur LMM). Foto: René Schotanus

Kick-off toekomstbestendig bedrijventerrein Lage Meren-Meilust

Door: Redactie Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op 17 april is de samenwerking bekrachtigd tussen Bedrijfsbelangenvereniging Lage Meren Meilust, gemeente Bergen op Zoom, DKG Groep en Rabobank. De samenwerkende partijen  hebben gebiedsregisseur Transitiemakers de opdracht gegeven om te bekijken welke  mogelijkheden er zijn voor het creëren van een duurzaam bedrijventerrein.    

De transformatie van bedrijventerreinen vraagt om een brede en integrale aanpak, waarbij de uitdagingen  en kansen van deze tijd op het gebied van energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie in kaart worden  gebracht.  

“Het bedrijventerrein Lage Meren heeft haar oorsprong in 1960 en is daarna uitgebreid naar Meilust”, vertelt  Peter de Koning, voorzitter Bedrijfsbelangenvereniging Lage Meren-Meilust. “We zien dat ondernemers  individueel bezig zijn met verduurzaming, energie en ESG. Maar ze hebben te maken met toenemende  regelgeving en verwachtingen van verschillende stakeholders. Die zullen in de toekomst niet meer alleen  over de eigen bedrijfslocatie gaan, maar ook over de omgeving. Ons bedrijvenpark moet daarom de huidige  staat in kaart brengen en samen werken aan het verbeteren van de aspecten duurzaamheid, klimaat en  werkomgeving, wat de aantrekkelijkheid en winstgevendheid op de lange termijn zal vergroten.” 

Lisa van Hoof, DKG Groep vult aan: “Verduurzaming is niet alleen investeren in verantwoord groeien, maar  ook in een duurzame waardeketen, een gezonde werkomgeving en het aangaan van partnerschappen, het  grootste goed om iets te kunnen bereiken. Vanuit de wens om ons DKG terrein te vergroenen en een  positieve impact te maken op de lokale omgeving, zijn we dit keteninitiatief gestart. Duurzaam koken doen  we samen.” 

“Bedrijventerreinen zijn een katalysator voor verduurzaming”, aldus Dominique Hopmans, wethouder  gemeente Bergen op Zoom. “In het oplaaiende debat over ons vestigingsklimaat wordt vergeten dat  duurzame terreinen een belangrijke basis vormen voor de nieuwe economie. We zetten daarom in op de  toegevoegde waarde van Lage Meren-Meilust en de perspectieven die samenwerking biedt.” 

Eyup Karso, Rabobank: “In de transformatie naar een duurzaam bedrijventerrein bouwen we niet alleen aan  een betere wereld, maar ook aan een inspirerende werkplek, waar talent gedijt en de volgende generatie  zich thuis voelt. Laten we samen de weg effenen voor een groenere toekomst, waar economische welvaart  hand in hand gaat met ecologische harmonie.” 

De kick-off dient als basis om de samenwerking op Lage Meren-Meilust te bestendigen, verder te verbreden  en intensiveren met een Green Deal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief